Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 26 януари 2010 г.

Не на пенсиите! Да смаем света с българското чудо – великото българско търпение! Работа и търпение до гроб!

Ще работим до смърт! – заяви министърът на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов; България е известна със своите столетници, които са яки и здрави - и запазват разсъдъка си до самата си кончина. Нима трябва да ги осъждаме на бездействие - и то сега, когато те, със своя огромен опит и сили, могат безкрайно много да помогнат за да запълним пазара на труда с така липсващите ни специалисти?!

Знам, че ще кажете, че младото поколение е избягало зад граница, но това е така защото там има нови технологии, а ние искаме да превърнем България в един уникален резерват на занаятите, където туристите да могат да видят как се е работило по времето на комунизма, с какви уникални машини сме разполагали по това време. Да, на нас са ни нужни специалисти, но специалисти по остарелите методи на производство, специалисти с остаряло мислене и закостенял дух. Именно затова ние решихме, след като получихме и подписка от стотици хиляди скучаещи пенсионери, да им позволим да упражняват своето човешко право на труд.

Нима можем да забраним на един организъм, кипящ от сили и енергия, да угасва в безмозъчно гледане на турски сериали?! Не, не и пак не! Ние ще им разрешиме, даже ще ги задължиме да работят. Да, те ще работят, за да не тръгнат да обикалят света като своите пропаднали набори от Западна Европа! Няма да позволим в нашата България да се пренесе упадъчния дух на западните пенсионери, разплуващи се по пясъците на Ревиерата. Да работим, да работим, трябва постоянно и докато дишаме да работим!

Дори и без пари, дори и напикавайки се, дори и треперещи от немощ, дори и на минимална заплата, дори и докато шефовете чукат секретарките си по курортите. Всеки, който умре на работното си място, ще бъде посмъртно награден от Президента на Республиката с новоучредения орден „Герой на олигархическия труд“, а органите му ще бъдат присадени на друг нуждаещ се от тях, за да оздравее и да може да работи.

Така и след смърта си част от нас ще може да продължи да се труди. Ще закриеме НОИ, тази остаряла и ненужна в новите условия институция, това бреме за държавата! Ще увеличим здравните осигуровки и ще осигурим по един лекар на всеки сто работещи българи, който да ги държи в изправност.

Ще покажем на света българското чудо – великото българско търпение. Търпение до Смърт!

(Забележка: препечатвам този чудесен текст от един блог, като внасям най-леки редакционни поправки, които не изменят смисъла, а подсилват внушението; заглавието комбинирах от фрази, написани от безименните му автори. Сметнах, че този текст трябва да се прочете от колкото се може хора. И правя нужното това да се случи.)

4 коментара:

Анонимен каза...

ДЯДО

Анонимен каза...

УВАЖАЕМИ,
С ТОЗИ АДМИНИСТРАТИВЕН И НАУЧЕН ПОТЕНЦИАЛ НЕМОЖЕ ДА СЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ БЛАТОТО.НЕОБХОДИМ Е НЕСТАНДАРТЕН ПОДХОД И НОВО МИСЛЕНЕ.ТРЯБВА ДА СЕ ВЬВЕДАТ ДВЕ КАТЕГОРИИ:
1. ПЕНСИОННА ВЬЗРАСТ
2. ПЕНСИОННИ СРЕДСТВА
МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕШ В ПЕНСИОННА ВЬЗРАСТ НО ДА НЕ ПОЛУЧАВАШ ПЕНСИОННИ СРЕДСТВА.
ОТЧИТАЙКИ НАУЧНО ТЕХНИЧЕСКОТО НИВО НА СЬВРЕМЕНИЕТО НИ ПЕНСИОННАТА ГРАНИЦА СЛЕДВА ДА БЬДЕ:
ЖЕНИ 50 ГОДИНИ - МЬЖЕ 55ГОДИНИ.
СРЕДНО СТАТЕСТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ ПРИ ЖЕНИТЕ Е 60-62 Г А ПРИ МЬЖЕТЕ 63-65Г.С ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ ОБЕЗМИСЛЯТЕ ЖИВОТА НА ХОРАТА!!!
ПАРИ ИМА ВИНАГИ!!!!!! НЕКА ДА НЕ СПОРИМ НА ТЕМАТА ПАРИ!!!!!
НЕМОЖЕ ДА ИСКАШ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА ОТ СТАРИ ХОРА!!!!!ВЬЗНИКВА ВЬПРОС? КОЙ ИСКА УБИВАНЕТО НА БЬЛГАРИНА!!!!!!

Анонимен каза...

КОЙ ИСКА УБИВАНЕТО НА БЬЛГАРИНА!!!!!!
-- USA --

Анонимен каза...

От къде взехте тези данни, че средно - статистическата продължителност на живота при мъжете е 63-65, а при жените 60-62? Що за глупости пишете?!

Данните са следните: Мъже 70-75; Жени 73-78. Моля Ви не пишете глупости да се излагате. Може би тези данни сте ги взели от преди 50-60 години, оттагава има все пак някаква промяна в живота на българина.

Айде със здраве!