Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 януари 2010 г.

Сакън, г-н Премиер, не се връзвай на акъла на мултака-лувърджия Вежди!

Във Филхармонията става интересно. Оня ден Директорът е казал каквото е казал на своя заместник Любо Миролексов, бивш валдкорнист от най-мижава класа, а зам.-директорът веднага посъбрал водачите на отделните групи – един по един един разбира се! – и им рекъл: който е против директора и е писал и се е подписвал под протестни дописки (защото е имало такива до Министъра на културата, и то – не една и две, и до Премиера също е писана подписка!) да си взима шапката и инструмента и – по живо по здраво, със добро, тихичко, друм.

Първата дописка до министъра е постъпила в деня на провеждането на конкурса, министърът не е бил в България и дописката явно са я покрили в министерството (заинтересованото лице, посредством секретарката Куркчайска, през която минава всичката министерска кореспонденция). Но на по-следния ден постъпва нова протестна дописка, изпратена и до домашния адрес на министъра, която вече министъра няма как да не е получил.

Както е известно от медиите (вестник "Уикенд" и две национални телевизии), един от отхвърлените кандидати г-н Майер също е депозирал писмо до Министъра на културата, протестирайки срещу административни и правови нередности около провеждането на конкурса, както и около „нагласеното“ конкурсно жури, съставено с благословията на министъра. В това жури, както е известно, министър Рашидов е допуснал да бъдат кумовете на кандидата Димитров от двата му брака и други заинтересовани от преизбирането на Димитров лица.

А бе, дрънчи отвсякъде на шуробаджанащина! И последвала корупция! Напълно съм съгласен с изреченото по-горе: министърът лансира един доказал се провален директор!

Как тогава да вярваме на този човек, за новата му изцепка с БГ–Лувъра? 12 милиона щели да стигнат?! Сто и дванайсе няма да стигнат! Ама сега да вкараме държавата в борч, един път да тръгне далаверата, после е лесно…

Сакън, г-н премиер, не му се връзвай на акъла! Аз за теб гласувах през лятото, на за Лувърджията! И после, ако дадеш тия пари за скулптуристите и мазачите, ще трябва да приготвиш още няколко пъти по толкоз – за поетите и писателите, за артистките и артистите, за Народните театри, за Народните опери, за Филхармониите, за музикантите и изпълнителите, за композиторите и аранжаторите… Край няма!

Това е криво скроена мулташка стряха. Спрете я!

Написа: Генчо Паскалев

Няма коментари: