Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 февруари 2010 г.

Май наистина райетата на Масларова ще са от Милано, а не от Сливен...

Всъщност Масларова може да свърши повече работа, отколкото Иво Инджев с писане на статии за 10 години, надявам се. Надявам се с тази презентация да убеди много повече хора за мащабите на краденето и откраднатото - отколкото пишещите по въпроса журналисти, барабар с форумците.

Мисля си, че Масларова е права да се възмущава и да не разбира защо другите не щат да проумеят, че нейната вила всъщност е „обикновен“ имотец, в който дори няма басейн и сауна. Защото Масларова сравнява къщата си не с моя панелен апартамент, а с къщите на другите велможи. Я да отиде камерата в сараите на Доган, или в къщата на Христо Бисеров, или на Първанов?! За онзи дето си имал зоологическа градина в задния двор и братя Галеви няма да споменавам, защото те никога не са били във властта.

Имате ли въображение да си представите колко е откраднатото, след като на тези дето не са във властта им е позволено да откараднат толкова много? На мен ми е бедна фантазията. Та Масларова, сравнявайки се с велможите на прехода, просто си е направила “малка спретната къщурка“ и е възмутена, че другите не виждат това. По тоя въпрос аз съм на нейна страна. Наистина е безобразие да обясняваш на човек без крака колко не ти са удобни обувките от крокодилска кожа, но аз си мисля, че тук има и друго послание.

Масларова може би иска да ни каже: „Какво сте се захванали с мене, я погледнете другите какви имоти струпаха, защо не се занимавате с тях?!“. И е права. Да не би само краденето от най-бедните и социално слабите да е неморално и осъдително?! Или на Доган, понеже бил „един мъдър политик“, да му се полага да има летяща чиния и никой не само копче не му казва, а дори тия с напуканите от тютюна ръце, дето гласуват за него като един, викат: „Брей, колко е кадърно нашето момче!!!“.

Та си мисля, че Масларова в момента върши добра работа - белким се поотворят очите на електоралните единици! Та да видят каква огромна пропаст се е отворила между народа и политическата класа. По едно време се казваше, че управляващата върхушка „се е впила като кърлеж и смуче кръвта на народа“; сега сигурно ще е политически правилно да кажем, че управляващата ни мафия вече не някакъв си кърлеж, а един октопод; израстна значи!

Не знам много за това животно, октопода, но за кърлежите знам, че като се насмучат, сами се откъсват от тялото на реципиента, както му казват по народному. Е, има и кърлежи, дето могат да ти докарат марсилска треска, но това е една друга тема.

Такова нещо не му се случва на народа, да се наситят и да спрат да крадат.
Починът на Масларова трябва да бъде оценен и поощрен. Днеска в дома на Масларова, хайде утре да влезем в домовете на други знатни управляващи и да видим дали пък не е права!

И аз искам да се почне с главния любимец на мафията в България – главнокомандващият Първанов. Не искам много – само да каже колко му струва карабинката. А пък като толкова много иска, да му направят евала и да отворят досието на „неговия икономически преход“.

А иначе съм съгласна, че райетата на Масларова ще са от Милано, не от Сливен...

Автор: Сия

(Забележка: Първата снимка е на Велко Ангелов от в-к “Дневник“)



ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: