Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 февруари 2010 г.

В българския гьол - нищо ново

Нищо ново под българското небе! "Дай ми ти на мене солунската митница!", днес - "Веднъж да вляза в Парламента, знам как да се развихря, няма да се изложа!", "Акъл не искам, пари ми дай!", днес - "Морал - бабини деветини; власт, власт ми дай!". Преди "мой човек" - днес "наш човек" или в обобщен вид "Не подлец, архиподлец ще стана, но моята ще бъде!", "Който му се работи за една заплата, стига да си намери работа, да работи, ние, "слугите на народа", няма да му пречим, стига и той (те) да не пречат. А другото - обещания, изпълнения, професионализъм, работа в ползу роду - бош лаф!".

Как беше до неотдавна - води ни, Партийо любима, към светли хоризонти, то и днес - хоризонтът - е за електората, а слънчевите магистрали са за нас - неговите избраници.

А вие, многознайковци, дето пишете по разни блогове, аре чупката! Те, предишните, по три-четири апартамента в Софията си купиха, спастриха парички, устроиха се на топли службички, уредиха си родата, а вижте и европейските ни колеги каква пара вземат, а ние само за едната идея ли да работим, тъй ли искате, само да работим, а, без келепир?!. И с единия костюм ли да си останем?!

Не, байновци, елате след четири години да се видим, а след това - опитайте се да ни стигнете! Ха, стига толкоз, и ето, от нас, един съвет: всяка жаба да си знае гьола, всеки лебед - езерото. Айде, всеки да си гледа работата и да си знае храсталака! Чао!

Из "Парад на мутиращи мутанти"

Автор: Атанас Ганчев, Русе

Вижте също и: Представяне на книжка втора (първа за 2010 г., февруарска) на списание ИДЕИ


Няма коментари: