Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 9 март 2010 г.

Лидерът на СДС успя да бръкне в най-потайната гънка на толкова многострадалното сърце на Президента Гоце Първанов

От блога на Мартин Димитров препубликувам този текст, отправен директно до Президента Г.Първанов: СДС – Първанов да публикува стенограмите от срещите с Газпром и от създаването на тройната коалиция, с което наистина се бърка в най-съкровената и потайна част на многострадалното президентско сърце; държа да кажа и това, че поздравявам младия лидер на СДС със задействането този толкова подходящ и в същото време крайно належащ ход:

Уважаеми г-н Президент,

Във връзка със създадената вече от Вас традиция да публикувате на сайта на президентството стенограмите от разговорите, които в качеството си на държавен глава провеждате с представителите на различни български и чуждестранни институции, Ви призоваваме да направите публично достояние стенограмите от разговорите Ви с председателя на Управителния съвет на „Газпром" Алексей Милер, проведени на 16 февруари 2010 г., както и от разговорите за енергетиката, проведени от Вас в Москва през февруари 2009 г.

Желанието ни е продиктувано от засилилата се активност на Русия за построяването на АЕЦ „Белене", категоричната позиция на БСП, към която принадлежите, че втората атомна електроцентрала трябва да бъде изградена и недвусмислените експертни мнения, че реализацията на този проект е в разрез с икономическите интереси на България и ще обремени с необосновани разходи и загуби държавата ни за години напред.

Призоваваме Ви също така да публикувате на сайта на президентството и стенограмите от преговорите по съставянето на правителството на тройната коалиция БСП, НДСВ и ДПС с мандата на последната от изброените партии. Смятаме, че този документ е изключително важен за бъдещите поколения граждани и историци, които трябва да имат автентична престава за събитията, определили съдбата на България през този период на нашата съвременост.

Надяваме се, че като историк осъзнавате колко важни са тези документи за обективния подход към науката, за която дълги години сте работили. Вашите млади колеги, пък и всички българи ще оценят по достойнство подхода ви на прозрачност към процесите в най-новата история на България.

С уважение: Мартин Димитров, Председател на СДС


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

2 коментара:

Анонимен каза...

Mnogo mi e interesno ,shte ima li svetlina po tezi vaprosi ili vsichko shte si ostane zabulena taina (kakto obiknovenno)

Анонимен каза...

Защо тормозите човечеца! Институцията! Какво ще спечелите като го карате сега да публикува стенограмите от всичките тези разговори. И, как си го представяте вие това - толкова много и смислени текстове имат да свалят от записите, да го напишат, че и редактират, да публикуват на сайта и то в директен превод от руски на български....Няма да стане!!! Дянков като се опита да му ореже разходите сега как ще нарочите отрудената администрация да свърши тая черна работа! После, тези разговори/договори не са за нАРОДА, те са за специалистите - другите не са толкова учени и много да не знаят, че току виж заминали за Белене.
Престанете да се занимавате с Първанов, щото му пречите да си върши работата, човечеца.