Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 април 2010 г.

С твоите постни и блудкави сеирища и резили публиката зе веке да се попресища, драги ми Бойко!

Мнозина имахме съмнения още преди изборите, че Бойко Борисов няма нужните качества за да ръководи разумно една държава; управлението няма нищо общо с каратето, нито пък с пожарникарството, а той, както сега виждаме, изглежда само от това разбира. Изминаха няколко месеца и все повече се затвърждава убеждението, че Бойко Борисов, който иначе е ненадминат, освен в разни бойни спортове, и в зрелищните шоу-медийни изяви, със стоенето си начело на властта може да донесе по-скоро беди, отколкото позитивна промяна.

За момента го крепи само това, че в случая той сякаш е по-малкото зло от тристранната разбойническа коалиция. Лично за мен това последното съвсем не е сигурно. Но се иска време да се осъзнае от повече хора. Струва ми се също, че моментът за проглеждането, за отрезвяването, за освестяването на повечето хора от бойковата харизма иде, е наближил.

Защото нищо лъжливо и неистинско не може да издържи и да се запази прекалено дълго време. Истината все ще си пробие път. Би следвало да сме непримирими в по-скорошното откриване на истината за Бойко Борисов, понеже тя силно ни касае: влияе на бъдещето ни и като човешки същества, и като нация и страна. Продължителното задоволяване на "широките народни маси" с илюзии и с приемането на желаното за десйтвително винаги много е коствало. А тази склонност, уви, е широко разпространена сред нас, българите.

Във всички тия месеци всекидневно се опитвах да потисна естествените ми реакции на неприемане както на стила на поведение на новия ни правителствен лидер, така и на лесно забелязващата се негова особеност, че постоянно шикалкави, мъчейки се да скрие некомпетентността си. Ако беше поне малко честен, щеше да признае: не разбирам, затова ще слушам ония, които разбират. А той не слуша, перчи се, тупка се по гърдите, че санким уж от всичко разбирал, което показва отчайваща склонност към нечестност; Бойко Борисов обича да лъже и да се преструва, както е обичайно за всеки третокласен актьор и за всяка некадърна шоу-звезда, чието поведение няма нищо общо с изкуството. Но в изкуството е друго. Ала неговите игрички могат да ни излезат твърде солени.

Понеже сега е криза, положението, ако трябва да използвам неговите (и на наставника му Живков) любими думи, е напечено; в такъв момент "нема лабаво", требе да се действа решително, с познаване на нещата. Сам Бойко нищо не разбира, или разбира от управлението на социалните и икономическите процеси при криза толкова, колкото разбира от тия неща кварталната продавачка на арпаджик. Или колкото разбират пенсионерите, бистрещи политиката под сянката на дърветата в градските градинки. Но ако мнението за кризата и за пътищата за излизане от нея на кварталната продавачка на арпаджик и на марули изобщо не може да има някакво значение освен за скромния й бизнес, то "бизнесът" на бат ви Бойко, драги ми дами и господа наивнички и наивници, дето го избрахте и турихте начело на властта, може да ви излезе на всинца на носа - и не само на вас, а и на такива като мен, които не подкрепихме на изборите гастролиращи надменни амотьори в политиката.

Това в общи линии исках да кажа тази сутрин. Макар че още много може да се пише и говори. Много трябва да се и мисли за това какво трябва да се прави в тази усложняваща се ситуация, след като управлението на страната и неговия лидер показват всеки ден, че не разбират - пък и сякаш не щат да разберат! - какво се иска от тях в тежките условия, в които се намираме. Някак си трябва да бъдат намалени пораженията от лутането, от тъпченето на едно място, което властта де факто прави. Някак трябва да се въздуйства на тия управници, които, вярно, са съвсем неопитни, но това, че са неопитни, не ги извинява: неопитният пита ония, които разбират, много мисли, десет пъти мери преди да отреже и прочие. Бойко не ще никакви съвети, он, представете си, от сичка разбирал, он, представете си, правел "такива реформи", каквито преди него никой в человеческата история не бил правил!!! Явно е дрогиран прекалено от опиума на властта, за да произнесе такива простотии.

В такава ситуация ние, гражданите, не трябва да мълчим и да чакаме, все едно сме отредени за заколение, за курбан, жертвени агнета, а трябва да реагираме всеки ден, и то така, че да принудим властта да изпълнява предназначението си. В демокрацията е така: гражданите са бдителни и реагират всеки ден когато власта проявява мърлявщина, неумение, престъпно безхаберие, склонност към самозабравяне или претенции за непогрешимост.

Това пък, че се опитват да ни будалкат с разни показни акции, е вече връх на наглостта: постоянно да се упражнява само виртуално властта, чрез телевизионни манипулации, е все едно изкукуригал властник да се опитва да седне на щик; неудобно е някак си, драги ми Бойко, щот боцка!

Скоро ще земе да те боцка така, че ще съжалиш, че не си послушал умните хора като Костов, които искат да ти помогнат, да те вразумят, а ти се перчиш като намазан с мас циганин-пехливанин, показващ мускулите си на дамите, нежно приемащ овациите им, поради което даже няма нищо против да им позволи да го опипат тук-там. С такива постни и блудкави сеири публиката зе веке да се попресища, драги ми Бойко. Требе нещо да промениш, щото като едното нищо ке те сполети съдбата на Царо - сети се що му се стовари на главата на него, пък се стресни малко, щото он все пак е аристократ и цар, верно, смешен, а ти обаче що си?!


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

1 коментар:

Kaloyan Borisov каза...

Не искам да наричам 1/2 от депутатите гербери, но за момента не са се доказали с някаква активност.
Тези хора не са работили за постовете, които заемат, те просто възседнаха вълната Б.Б. От там голяма част от тях най-вероятно не са подготвени(за сериозни промени), а да не говорим че хора способни на подобно възсядане(един вид нагаждане) никога няма да се изправят САМИ пред голямото зло.
От тук Б.Б. си е осигурил 1/2 Парламент от послушници, които здраво държи под контрол.Тези хора са способни само да изпълняват заповеди, но не и да се борят свой собствени възгледи, най-малкото защото никой не знае кои са,тук може да направиш референция с НДСВ(създадена 2 месеца преди изборите, ГЕРБ - 1,5 год.).
Б.Б. не случайно се изживява като Т.Ж.Най-вероятно всичко около него му се подмазват и се нагаждат според него, или просто запазват неутралитет(за сега), защото без него те никога нямаше да са там.И да има някакви дискусии тези хора нямат особено стойност, липсва им опит - не познават проблемите и последствията.
Какво остана ..... уж демокрация,уж нова власт, и пак опряхме до бездушие и дребни душици на високи постове.
Ако някой, иска да се променя нещо мисля, че трябва да "ухажва" Б.Б. дано поне той може да оценява правилно хората.Тук си задавам въпроса , дали той наистина стигна САМ толкова високо.