Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 13 април 2010 г.

Властта е страшен опиум, а Бойко се държи като дрогиран - ясно му личи коварното, тласкащо го към провала опиянение от нея

Иво Инджев е написал хубав коментар на тема Борисова срещу Борисов е римейк на кандидатура-авантюра, в който става дума за номинирането на странната професорка Борисова за поста министър на здравеопазването. Впрочем, ще вметна още тук следното: това, че тази дама има ясно забележими даже с просто око, и то дори от неспециалист, съвсем сериозни проблеми със здравето си, съвсем не е основание да бъде назначавана за министър на здравеопазването.

Но изглежда матрицата, по която се съставяше и съставя това правителство е тъкмо тази, щом като за премиер мнозинството си избра... хайде да не обяснявам какво точно си избра, да не квалифицирам, а да проявя закъсняла дипломатичност и да се въздържа от всякакви квалификации. Както и да е де, прочетете текста на Иво, а ето какво моя милост благоволи да напише там; съвсем кратичко представих там своята реакция по повод на зачекнатите от него проблеми ето така:

Съвсем верни впечатления – и у мен тази дама поражда подобни опасения. Тая пък как и откъде пък я изкопа Бойко – всяко първо срещнато джи-пи ще има по-нормални реакции ако го запиташ нещо или дори ако му предложиш поста на министър?!

Имам чувството, че някой предлага на Бойко възможно най-неподходящи лица за министри – или пък самият той има таланта да открива най-неподходящия човек за всеки един пост. Имахме вече доста случаи да се убедим в това.

А пък обстоятелството, че съвсем не ще да чуе доброжелателните предупреждения от страна на Синята коалиция, че се инати яко да не приеме нито едно разумно предложение от тяхна страна показва, че тоя човек още на осмия месец от властта си тръгна уверено към своята погибел.

Упорството и самонадеяността му ще ускорят неговия провал и той ще се случи по-рано отколкото изобщо можем да предположим…

Написах тия думи, не крия, обезпокоен съм. Моите думи са вид предупреждение. Все още има време тоя човек да се сепне и да отрезвее. Ала едва ли: властта е страшен опиум. Бойко е дрогиран от нея. Държи се като дрогиран. Ясно му личи нескриваното опиянение от властта. Това е опасно. Само човек с личност от по-голям калибър може да издържи на изкушенията и съблазните на властта.

Говоря за личност, а не за физически качества, каквито Бойко очевидно притежава. Но да си личност е нещо по-различно от това да имаш мускули или едро тяло. Става дума за ментални, за умствени, за душевни качества и за морал. Липсата на тия последните е решаваща и бих казал дори фатална...



Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

1 коментар:

Анонимен каза...

Дипломатичност.Каква дипломатичност ви тресе вас?Няма ли най-после някой в тая държавица да каже истината,че ББ е пълен боклук и трябва да си ходи веднага.