Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 23 април 2010 г.

Социалист е оня, който нищо не е допринесъл за обществото, а само е получавал, само е паразитирал...

По повод на моята реплика, озаглавена Безчувствеността спрямо истината по моето разбиране е първият признак за разпознаване на автентичния социалист... в блога на Комитата се е получила реакция на някой си wattie, привърженик, както се оказва, на "социалистическите ценности"; ето какво ми пише той и как му отговорих:

Ще ми е интересно как господин Грънчаров ще изпее подобна позитивна песен на тема "ти си капиталист". Естествено вълнува ме текста и посланието към обществото. Ще ми е интересно и общественото мнение. Забелязал съм, че в България всички "десни идеи" се свеждат до "оплюване на левите" и нищо друго. То същото важи естествено и в обратната посока въпреки, че социалистическите призиви са по-вървежни сред бедните (а ние сме бедни). Поне да имаше адекватна конкуренция, а то Нако псуйе Дако. Двамата после си пият у кръчмата с народни пари. А народът плюе ту по единия, ту по другия... И пак дърво... Впрочем също като Марин намирам клипчето за изключително позитивно и добро - в него има както позитивни послания, така и добре застъпена идеология. Ще ми се да видя подобна кампания от поне една българска партия, но едва ли. Аз също ще го промотирам сред познати. Да видят как е в нормалните държави...

А ето сега що му отвърнах на тоя поклонник на тъй възвишения социализъм:

"... социалистическите призиви са по-вървежни сред бедните (а ние сме бедни)"

Имаш предвид най-вече умствено бедните, нали? :-)

А за "възпяването" на капитализма ще кажа това, че той не се нуждае от песни, нито от престорен патетизъм, нито пък от лъжи - както от такива неща се нуждае социализмо-комунизмът. Да се изразя с израза на нашия любим премиер: "Шменти-капелите се нуждаят от песни", а това, което е истинско, не се нуждае от фалшиво-патетични песни.

Но все пак почети книгите на Айн Ранд или на Хайек за да схванеш логиката на капитализма, неговата жизнена и жизнеустойчива истина. Намери си в интернет и гледай, примерно, филма The Fountainhead - за да разбереш тия прости истини за капитализма, а също и да избиеш от главата си левите илюзии, които са толкова вредни особено пък за младия човек.

Вредни са, защото са път към безделничеството и паразитирането. Социалистите обикновено нищо не дават на обществото, а само се мъчат да вземат, и то по всевъзможни начини ("Грррраби нагрррабеното!", кражби, "държавно-регулирана икономика", "ние сме против частната собственост, ний искаме сичко да е общо" (запитай се защо искат социалистите всичко да е общо?), измами, откровено разбойничество и пр. Запитай се също така защо соцалистите искат да облагат с високи данъци ония, които работят и затова нямат време да са социалисти?

На що са способни социалистите и техните коалиционни дружки си личи най-добре ако се проследи онова, което те направиха съвсем скоро, по време на управлението на тристранната разбойническа коалиция. Впрочем, и президентът на България е соцалист. Нещо да е дал на обществото агент Гоце? Не, няма такова нещо, само е вземал и получавал. Получи даже и мезонет от приятеля си Манджуков. Получи за подарък и пушка от 50 000 евро, за да убива своите узбегски козли. Сигурно и други неща е получил от таваришчите си от Газпром и Кремъл, на чиито интереси така усърдно служи откакто е президент. Тия неща не стават за тоя дето духа, а се правят за пари, и то за съвсем хубави пари. Пример: виж какво направи немският канцлер, социалистът Шрьодер. Какво направи ли?

Ще ти кажа. Сключи договор за "Северен поток" с руснаците докато беше на власт, а като падна от власт, замина на хубава заплата в Газпром ("консултантска"), за некакви си там 250 000 евро на месец (официално). Ето ти пример що представляват социалистите, кои са най-интимните им сърдечни импулси, които ги вдъхновяват. Аз не пиша тия неща току-така, а понеже са истина. Затова неизбежният, пък макар и суров извод е: паразитирането е модус вивенди на социализма...

И още един извод трябва да се направи на основа на казаното по-горе: склонността към крадене, която върви ръка за ръка с любовта към лъжата, е най-сигурния признак за разпознаване на автентичния социалист. Впрочем, ония, които ги мързи да работят, непременно стават социалисти. Примери колкото щеш: Дмитрич Станишев, Георги Пирински, Георги Димитров, Уго Чавес, Фидел Кастро, Тодор Живков (него пък дори и да учи го е мързяло доста!), Йосиф Сталин, абе кой ли не, не може да се изброят никога, щото всички социалисти и комунисти ги мързи така, че ако ги и болеше в същата степен, не знам какво щеше да стане.

Социалист е оня, който нищо не е допринесъл за обществото, а само е получавал, само е паразитирал, само е "разпределял" (социалистът "разпределя", той не произвежда!), само е "организирал", само е управлявал разпределянето на благинките. Това е социализмът: тия, които работят, просто нямат време да стават соцалисти, те се трудят, те нямат време да пеят възторжени песни за труда, както това правят социалистите. Привърженикът на капитализма се труди, а социалистът просто пее песни за труда. И за справедливостта! Леле-мале! Наглост е другата дума, обозначаваща това що е социализъм...

Та нима някой от тия, дето пеят и маршируват в споменатото македонско клипче, някога нещо са работили?! Изобщо не им личи, млади са, а са охранени така, че явно никога никаква работа не са вършили.

Отговорих му по тази начин, а пък после се сетих нещо друго, което, понеже съм състрадателен човек, рекох също да го доведа до знанието му:

wattie, понеже забелязвам че си любознателен, ето ти поне два текста, които нищо чудно да те накарат и да се позамислиш: Защо мразя комунизма и “Да няма богати” или “да няма бедни”?. В моите книги, а също и в блоговете ми, съм отделил много внимание на разобличаването на тази изцяло погрешна и вредна душевна склонност, наречена "социализъм"; потърси, запознай се, научи, размисли, потърси истината.

Търсещите истината в степента, в която са небезразлични към нея, вече не са податливи на проказата, наречена "социализъм"...


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: