Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 юни 2010 г.

Подложени сме на информационен терор, изгоден за комуно-олигархията ни и за Кремъл

Ако утре всички български медии изчезнат, т.е. спрат да излизат, респ. да излъчват, обществено-политическият живот в България не само няма да пострада, НО ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ СПЕЧЕЛИ. Българските медии не служат за информиране на населението, а само и единствено за дезинформация в услуга на олигархията и в крайна сметка на Кремъл. Срещу българския, но далеч не само срещу българския народ се води една нестихваща информационна война. Тази информационна война е централна за стратегията на КГБ за подкопаване и превземане на Запада.

Ако изхождаме от някои източници от самия КГБ, цитирани от американския политически анализатор Джеф Найквист излиза, че в комунистическия и посткомунистическия свят има ТРИ информационни потока. Първо, това е надеждната държавна информация. Тази информация никога не достига до населението и „обикновените хора”. Тя е абсолютно точна и достоверна, но строго секретна, класифицирана и т.н. и е предназначена само за най-висшето ръководство на страната.

Второ, главният информационен поток. Неговото предназначение е да убива свободното време на хората, така че да нямат време да анализират сериозно каквото и да било. Психолозите наричат това информационен шум. Носители на този поток са масмедиите – телевизия, радио, вестници и списания.

Третият информационен поток е предназначен да създаде в съзнанието на хората картина на света според желанията на КГБ. Това е СПЕЦИАЛНО СЪЗДАДЕНИЯТ ПОТОК, който е различен от втория главен поток, чиято цел да приспи и опияни хората. Дори някои да не се подаде на информационния шум и запази критичния си разум, третият поток му налага определени щампи на мислене.

Като простосмъртни следователно никога не можем да се доберем до надеждна и точна информация. Какво да се прави в тази ситуация? За съжаление не съществува проста и еднозначна рецепта. Все пак може да се препоръчат някои общи методологически правила. Освен надеждна информация за политически анализи са необходими здрав разум и критичен ум, логика, усет, политическа култура и разностранни познания. Не е достатъчно да се разчита само на информацията от „втория поток”, т.е. на повече или по-малко „утвърдените” български, а и чуждестранни медии, защото те, както се каза, създават, общо взето, само шум.

Трябва да се търсят и ползват също източници, НАЙ-ВЕЧЕ В ИНТЕРНЕТ, които са скептично настроени към официално разпространяваните версии на политическите събития, като обаче се претегля внимателно и тяхната достоверност и надеждност. Новата информация не бива да се приема безкритично, а да се сравнява с факти, чиято истинност вече е установена.

Автор: Анонимен


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

1 коментар:

Анонимен каза...

Не създава ли прекаленият скептицизъм също определена матрица на мисленето?