Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 5 юни 2010 г.

Възможно ли е коцкарят Първанов сам да си даде оставката по морални причини - след припомнянето на уж отшумелите негови скандали и гафове?

Гафът на нашия любим президент-ловджия-бракониер с убиването на защитен от закона узбекския козел/овен отново навлиза в актуалност особено след представянето на книгата на Иво Инджев "Президент на РъБъ", където историята е заела подобаващо място. Тъкмо взе да се забравя, за успокоение на върховния ни главнокомандвующ-ловджия и ето, за негова зла участ, се намери журналист, който да постави наново и то твърде остро болния въпрос; ако бяхме нормална държава тоя овен щеше да излезе на носа на президента-ловджия, и като едното нищо можеше да доведе до детронацията му, пък макар и по неведомите за служителите на ДС морални причини.

Тази сутрин Иво Инджев е бил поканен от Люба Кулезич в предаване по Нова ТВ, където отново е споменал най-болните за таваришч Гоце Перванавий теми. Аз лично не гледах предаването, но се надявам клипчето му да се яви в интернет, та не само да го гледам, ами и да го сложа на видно място в блоговете си, та да го гледат и други хора. Ако някой има информация за този клип, моля, да я сподели с мен.

Ето как Фрог нюз описва любопитното събитие в предаването на Нова ТВ:

Иво Инджев призова бившия офицер от Националната служба за сигурност, която е на подчинение на президента Георги Първанов, Николай Марков да му се обади по телефона. Това стана директно от ефира на „Станция Нова”, където известният журналист гостува в рубриката „Рулетка” и отговаря на въпросите на Люба Кулезич за новата си книга „Президент на РъБъ”.

Той обясни, че Марков е сред първите, проговорили за скандални нередности в НСО, което му костваше уволнение и съдебни неприятности. Иво Инджев обясни, че от няколко дни се опитвал да се свърже с офицера, но телефонът му не отговарял. „Да не би да се притеснявате за неговата сигурност?” – попита Кулезич. „Да, притеснявам се, защото има причини за това” – отвърна Инджев.

Пред зрителите на Нова той разказа за деликатни и дълго време прикривани детайли от живота и действията на президента Първанов. Обясни откъде е черпел информация за книгата си. Стана въпрос и за прословутия мезонет на сем. Първанови, за който се носят слухове, че е подарен от оръжейния бос Петър Манджуков и заради което преди три години Иво Инджев бе принуден да напусне бТВ. Журналистът говори и за ловната страст на Първанов, както и за митовете за връзките му с жени. В книгата е описан епизод, в който арестувания в акция „Октопод” Алексей Петров, заедно с още четирима яки мъжаги от службите, отиват при певицата Мариана Попова и я „съветват” да опровергае слуховете за връзка с президента в редица медии, което тя и направила.

Последната тема очевидно изнерви следващия гост на предаването, точно певицата Мариана Попова. Доста фалцетно тя реагира на въпроса на водещата Нана за тези слухове. „Стига с тези неща, не искам да ги слушам”, ядоса се Попова. Тя обвини „жълтата преса” и журналистите, в лицето на Кулезич, че носели вина за тази история. Тя обаче не отговори нищо на обяснението, че авторите на предаването са поканили най-учтиво хора от „Дондуков” 2 да участват и да изразят своята гледна точка, да опровергаят или да потвърдят изнесените факти в книгата на Инджев. Самата Мариана Попова, макар и афектирана от темата, така и не отрече връзка с президента.

Смятам, тук вече продължавам аз, А.Г., че този дълъг откъс си заслужава да бъде приведен и тук, та да се прочете от повече хора. В връзка с тия днешни случки моя милост остави два коментара в блога на Инджев, които слагам и тук, та да мога след това да запозная и читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ (книжното издание на този блог) с актуалните случки около новите главоболия на г-н Президента; та ето какво написах там:

Овенът с име „Гоце Първанов“ – и с два пръста чело под разкошния сталински перчем – няма начин да не стрелял в овена „Архар“; аз даже се чудя що е стрелял, като е могъл просто да се сбъска челно с архара, чело о чело; смятам, че лобът на тавариш Гоце е достаточно твърд, за да счупи рогата и челото на узбегския архар.

Ала пък от друга страна комунистите обичат да убиват отзад, нечестно, с куршум, което и обяснява защо Гоце не се е сблъскал чело о чело с архара, ами го е прострелял така, както енкаведеецът-чекист е стрелял в тила на полските офицери при Катин…

Браво на Кулезич, че се е осмелила да покани г-н Инджев! Няма обаче да се учудя ако скоро тя бъде принудена да напусне Нова ТВ, понеже знайно е, че таваришч Гоце никога никому за нищо не прощава. Как и се полага за комунист, още повече пък за другар от бойния железен юмрук на самата „Партия“…


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

ЗА КОНТАКТ



ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: