Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 5 юли 2010 г.

Чуйте химна на МВР: "Истината е само тази - родната полиция ни пази!"

МВР, начело с нашия любим министър Цецко - и с щатен певец на химни Веско Маринов - ни дари с песен, която много ще се пее, и за която тепърва много ще се говори. Тя е написана в добрите традиции на милиционеро-социализма, като я чуе човек, има чувството, че се е подмладил поне с 20-тина годинки, щото преди 20-тина годинки тогавашната власт ни даряваше с подобни патриотично-възпитателни патетични песни.

Явно някои живеят в онова време, щом не схващат безвкусицата, ама както и да е де, да не придиряме много: след епохалните победи на МВР над престъпността тази организация, гръбнак на държавата, заслужава и да се повесели с хубавия чалга-химн, пят не от кой да е, а от самия Веско Маринов, придворния певец на Жан Виденов (ама сега спешно се е преориентирал към новата власт). Но да не приказвам повече, ето, чуйте страхотната възпитателно-патриотична песен, която кара нашия редови еснаф да тръпне от гордост, че си имаме такваз оправна и смела полиция:



Впрочем, искам да ви даря с още едно щастие: да чуете историческата песен за Самия Генерал, с която беше ознаменувана победата му на изборите преди една годинка; ето, пажалуйста:



Ех, душо, душо, какво повече искаш, нима не ти стига толкова радост?! Ех, палачи сърце: от кеф, че сме се родили в туй забележително време - и живеем, управлявани неуморно от такива мъдри държавници, които държат пулса на народната душа! Я дай още една ракия бре, гарсон, че се разчувствах нещо!

2 коментара:

Анонимен каза...

Ето два линка, които ще ви позволят да се насладите донасита на божествените трели на песента на Веско Маринов за полицията, а също и до дъното на душата да се възмутите от подлостта на тия, които посегнаха на светинята: и оскверниха текста на забележителната песен, старайки се да хвърлят петно върху кристално-чистия авторитет на нашата народна, смея да я нарека така (щото е "от народа и за народа!", както думаше бай Тодор Живков) полиция:

Чуйте химна на МВР: "Истината е само тази - родната полиция ни пази!"

Подли народни врагове мигом изопачиха и оскверниха текста на Химна на МВР!

Анонимен каза...

Хора, запалете книга у дома!

Ако някой в нета книга прочете
мъж, жена, Азис или дете,
или обичта към Бойко да погази -
моята полиция ще го прегази.

Ако някое сенилно братство
обвини четящите в пиратство,
истината днес е само тази -
родната полиция ще ги налази.

Припев: Хора, подарете пламък,
хора, запалете книга у дома!
Няма нужда днес да се чете,
щом са в нета акциите на МЕ ВЕ РЕ!

Ако някой смело книгата убива
а медиите го славят най-лъжливо,
ако някой пред властта ни лази -
нашата полиция ще го опази.

Припев: Хора, подарете пламък,
хора, запалете книга у дома!
Няма нужда днес да се чете,
щом има в нета акциите на МЕ ВЕ РЕ!

Прочетете повече на: http://blajev.blogspot.com/2010/07/blog-post.html#ixzz0soT1O01I