Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 юли 2010 г.

Защо Първанов се стреми да привлича вниманието с празнословие по теми, от които нищо не разбира?

Препечатано от тук: Първанов става енергоспестяващ - ще ловува с арбалет, Написано от Рога и Копита

Президентът Първанов съвсем скоро ще разпродаде скъпите си ловни оръжия и ще започне да ловува с арбалет, научи "Рога и Копита" от достоверни авджийски източници в президентството.

Така той ще даде личен пример за прокламираната от него нова икономическа стратегия за България, която предвижда рязък и несимволичен завой към енергоспестяващите технологии.

В тази връзка се обсъждат и промени в структурата на НСО. Изоставянето на огнестрелните оръжия ще намали рисковете при охраната на президентските ловни излети. Ако в момента над половината служба работи лов, то след реформата е възможно едва 30% от офицерите на НСО да останат в този сектор - коментираха запознати с табиетите на президента.

Арбалетът ще повлияе благотворно и на нарастващия когнитивен дисонанс у президента - обясни за "Рога и Копита" водещ психолог, пожелал анонимност. Това оръжие много повече подхожда на произхода и манталитета на хлапето от Сирищник, гонило врабци с прашка и моми без прашки около селския нужник. Тези спомени, които обитават президентското съзнание се конфронтират с хайлайфния имидж, който Първанов се старае да си изгради със скъпи пушки и ловни приключения.

Те са също така причина за дълбок душевен дискомфорт у приносителя, изразяващ се в отмъстителност, мракобесие, злоупотреба с власт и стремеж да привлича вниманието с празнословие по теми, от които не разбира - разтълкува още психолога.

(Забележка: Прочетете и това: Първанов продава пушката си за благотворителност)


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ



ЗА КОНТАКТ

Няма коментари: