Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 2 юли 2010 г.

Русия - спасителката на България от... свободата: само русофилството ще ни запази, само ако сме близо до Русия ще можем да намерим спасение!

Из Цяла България сме русофили, "мисли", "умотворения" и тъпизми на русофила Пенчо ЗУЛЧЕВ, в интервю пред Лилия ТОМОВА, в-к Дума, 21 Юни 2010, брой 139:

Забележка: За "автора" Пенчо ЗУЛЧЕВ е показателно това, че той самият се определя като "връстник на свободата и на победата", понеже бил роден през 1945 г.; след тази убийствена самохарактеристика, показваща ни, че пред нас е патологичен случай на непоправимо увреден комуноид, да се зачетем в "прозренията" му по-нататък:

... Руският народ не може да изостави България, друг е въпросът колко и дали са активни държавните институции - и българските, и руските... Цяла България сме русофили, но русофоби ни управляват... трябва да има по-широк обществен фронт, който да противостои на това, което определени политически кръгове в България, в много случаи - под външна диктовка, правят, за да ерозира православието, за да затруднят отношенията между страните ни... Най-известният е организацията на Сорос, но има и много други централи - явни и не съвсем явни, задокеански - също. Хайде направо да си го кажем - в основата е ЦРУ...

Хубаво е, че развиваме добри отношения със САЩ - нямаме друг избор, нали сме в НАТО, това са реалностите. Но да късаме връзките си с Русия! Непростимо е, те са ни завещани от историята!... Може би невинаги има право на избор, но не може и не бива да загърбва себе си, същността си. Възможно е да сме в съюз и с Русия, това е по-далечната цел в работата на движение "Русофили".

... Даже да звучи като клише - руснаците наистина са наши братя. А и нагласата в България е срещу американските бази, срещу ПРО, не е нужно да обсъждаме тази тема. Макар че социологическо изследване би могло да докаже това... Истинският българин по ген е русофил, друг е разговорът, дали си го признава или не съвсем и невинаги... Ще предприемем стъпки да организираме по-засилено изучаване на руски език и в детските градини. Имаме методика, много кметове са готови да помагат.

Всъщност, признавам си - във всичко срещаме подкрепа от почти всички кметове, независимо от политическия им цвят. И си признават - не може кметът да не е русофил, като "повереното му население" е с такава нагласа! А когато имаме изява в някоя извънстолична община, хората обикновено ни питат: "Защо чак сега идвате?"...

Днес проблемът ни е да се съхраним като нация, като духовност. Защото, пак повтарям, много фактори и организации, с много пари отвън работят, за да ерозират държавата и народа ни. Защото им трябва територия, не народ. Нали "било трябвало" до 2025 г. да останем най-много 4 милиона българи, очевидно геополитически са ни определили точно такава "роля".

А русофилството ще ни запази. Само ако сме близо до Русия - като духовност, като православна държава, може да намерим спасение.


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ



ЗА КОНТАКТ

4 коментара:

Анонимен каза...

AIG, ето ме и мен да ти светна лампата, нали съм езиковед все пак. Това правя вече 40 години. Но аз съм западен езиковед, а ти руски. Та ето що. Прекрасно е, трябва BG народа да се обърне към руския език - след като и Господ го е обърнал натам. Нима българите разбират и дума немски, френски или английски (опази Боже) - нито бъкел. А руски, вот ето другая история. Еми това е всичко. Западните народи са много свързани и изградени на базата на латинския - италианци, испанци, французи се дръвчат привидно едни на други, но се разбират така, както ти би се разбрал със сърбин или руснак. Явно славяните са си славяни, а ония - те са непонятни за вас. Затова всички военни съюзи с тях са обречени - на празненството на победата няма да разберете тържествената реч - тя трябва да е на руски. Не виждам бъдеще в тая работа - в найййй, ама най-добрия случай BG няма да предаде НАТО. Не е за вярване, нали? Като с фашистка Германия, не ли? (Е тука другаря от “Дума” ще подскача и цвили от задоволство - точно това той е усетил). Той знае че на Запад освен чистач на тоалетни друго няма да е - затова великая Рус forever, не ли? Еми така е. Тъжно е. BG си е BG - те са славяни и по дефиниция русофили. Само забележете как Русия никак не се безпокои по тоя въпрос - еми тя си знае, че нейното не се губи. И само вижте злобата й към Америка, че не е улава и за пореден път изрита малоумните им шпиони, както в последните 60 години между впрочем… Америка си е същата, а гадната Русия - също. Е, аз съм в Америка, а на вас пожелавам да си теглите с простотията напред - все пак ако не е Русия, сега щях да ви пиша на турски, а не на български. Не ми харесва поредната ви самоубийствена балканска конфигурация - не ми харесваше и 1911, и 1940... Ето затова сега произвеждам PC, с които ще има бой по главата на нахалната Русия, и аз подкрепям това естествено... А вие си гледайте куретата и путетата да не останат на сухо, чалгата, кушиите и келепира - какво друго, марсианци ли да станете най-сетне?? Вие сте си вие. Дано след третата война пак се шмугнете под рафта и оцелеете, това мога да ви пожелая...

Анонимен каза...

Проф. Пламен Цветков за славянския мит (http://de-zorata.de/sites/oshte-info/oshte.info/004/08/2008/07.htm):

Мотивът за славянската солидарност продължава да трови съзнанието на твърде голяма част от българите. Нямам предвид само периодичните излияния за “двойните освободители”, с които ни бомбардират всяка година на 3 март, но и повсеместното окачествяване на 24 май като празник на “българската култура и славянската писменост”.

Всъщност кирилицата е смес от гръцки букви с древнобългарски (“прабългарски”) рабоши, но може би по-същественото е, че тази азбука не се употребява и никога не се е употребявала от поляците, лужичаните, чехите, словаците, словенците и хърватите – все славянски народи. Всъщност хърватите и словаците са ползвали в определен момент само глаголицата, и то като тайнопис, но глаголицата е съвършено различна писменост от кирилицата. От друга страна, кирилицата се употребява и днес от редица неславянски народи, между които сродните на българите чуваши и мордвини.

Още по-откъснати от действителността са напъните да се търси някаква славянска душевност, славянска психика, славянска литература или дори “славянски персонализъм”. Всяко усъмняване в славянското потекло и славянската принадлежност на българите продължава да предизвиква у нас истерични реакции поради атавистичния страх да не би да се окажем роднини на турците, но долколко може да се говори изобщо за славянска етнонационална общност, ако не се смятат бляновете на панславистите? За всеки непредубеден би трябвало да е очевидно, че манталитетът на поляците е отдалечен от този на сърбите с цяла пропаст от културноцивилизационни различия. По своя хумор и душевност сръбският писател Бранислав Нушич е много по-близо до турчина Азис Несин и до нашия Алеко Константинов, отколкото до поляците Хенри Сенкевич или Славомир Мрожек. Сърбите и българите си приличат помежду си не като славяни, а като балканци и типажите, описани от Нушич, Азис Несин и Алеко, се срещат също така в Гърция и Румъния.

Анонимен каза...

При разселването си в Западна, Източна и Южна Европа през средните векове някогашният единен славянски етнос се размесва с най-различни народности.

Поляците се смесват с немци и балтийци, чехите – с немци, а може би и с потомци на аварите, словаците – с потомци на аварите и с унгарци, словенците – с потомци на аварите, с немци и италианци, хърватите – с потомци на римляните, илирите и аварите и с унгарци, немци и италианци, сърбите – с потомци на римляните, илирите и аварите и с българи, украинците – с българи и с разни алтайски и индоирански елементи, руснаците – с различни угрофински племена, както и с татаро-монголи, а беларусите – с балтийци. Дори и от чисто биологична гледна точка славянски са просто онези народи, при които славянският корен е доминиращ, но далеч не и единствен. При това отделните славянски общности попадат в най-различна географска, религиозна и цивилизационна среда. Московска Русия се издига като най-мощната сила от колективистично-деспотичен тип, със своето униатство украинците стават един от мостовете между Изтока и Запада, а сърбите са неделима част от балканското православие. На свой ред хърватите, словенците, словаците и поляците изпъкват с верността си към Рим, но католицизмът изиграва решаваща роля за национална мобилизация най-вече при поляците. Най-сетне чехите се намират под надмощието на реформираните църкви.

Единствено езикът свидетелства донякъде за едновремешното славянско етническо единство, но езикът в никакъв случай не може да бъде критерий за психологична близост. В САЩ и Обединеното кралство се говори на един и същ език, но американците и англичаните са твърде различни по темперамент и манталитет. Между другото, твърде много американци също имат славянско потекло, но това не прави американците славянска нация.

Днес и дума не може да става за общославянско самосъзнание. От старите самоизмами за “славянска солидарност” и “южнославянско единство” сякаш са се отказали дори правителствата, които се изреждат в Сърбия подир края на диктатурата на Милошевич през 2000 г. На моменти руският президент Владимир Путин също се опитва да дава поне вид, че в политиката си се ръководи от по-прагматични мотиви. Всичко това не означава обаче ни най-малко, че панславизмът и панюгославизмът са си отишли като имперски доктрини. В действителност Русия не би била проблем за България, ако не бяха русофилите, а историята на русофилството е свързана с пари, и то с много пари.

Анонимен каза...

Безмерната продажност на комунистите в България и Македония сякаш е още едно доказателство за кръвното родство между българите и православното население, живеещо оттатък Осогово. Единствената разлика е, че комунистите в България се подчиняват подсъзнателно на всичко руско, съветско и славянско, а комунистите в Македония – на всичко сръбско, югославско и славянско. След като през Възраждането българите с лека ръка се отказват от собствения си български корен, е сравнително по-лесно за част от тях да се отрекат още веднъж от потеклото си. Наистина македонизацията се дължи преди всичко на комунистическия терор след Втората световна война, но в Източна Германия комунистите не съумяват да създадат нова нация, а и опитите им в тази насока са несравнено по-умерени. Защитните механизми на македонските българи срещу сталинската месомелачка се оказват по-слаби от тези на германците и една от решаващите предпоставки за тази слабост възниква със славянизацията на българина през Възраждането.

Българският случай е несъмнено патология, при това от самоубийствен тип, тъй като именно славяноманията прави България лесна плячка за руската агресия така, както сърбоманията предхожда завладяването на Вардарска Македония от Сърбия. По всичко личи, че основата на националната идентичност е също толкова крехка, колкото е и основата на отделната личност. Най-страшното психично заболяване, пред което е безсилна и съвременната медицина, е раздвояването на личността, известно като шизофрения. Най-здравословното както за отделния човек, така и за всяка нация е да бъде просто това, което е.


Славянският мит
Статия на проф. Пламен Цветков

http://de-zorata.de/sites/oshte-info/oshte.info/004/08/2008/07.htm