Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 юли 2010 г.

Защо Б.Борисов каза, че оценката за неговата политика щял да му я пише Путин: ние да не сме васали на Русия?!

Нека да направим паралел с останалите държави, които искат да са в Южен поток. Преди да заговори за газопровода Южен поток, Италия си доставя евтина алжирска газ през изградения през Средиземно море газопровод TRANS-MED. Интересно ще бъде да разберете, че разклонение на този газопровод достига до Словения, която също иска да е в Южен поток.

Досега ако ГЕРБ имаха намерение да диверсифицират доставките щяха да получат безвъзмездна помощ от ЕС за терминали за втечнен газ, Бойко Борисов и Трайчо Трайков щяха да проведат в правилната посока разговорите за доставка на газ от КАТАР. В момента в който бяха в КАТАР (най-големия износител на втечнен газ в света) Медведев пристигна набързо в КАТАР и резултатите от преговорите се покриха.

България е член на НАТО и всяка 100% енергийна зависимост от Русия застрашава и сигурността на НАТО, защото тези т.н. апокрифни газови договори с Русия могат и да са обвързани с военни клаузи и с дълбоки корупционни практики.

Второто, което остана незабелязано от обществеността е, че тези газови преговори се ускориха след посещението при Първанов на Евгени Примаков - бившия дирактор на службата за външно разузнаване на Русия. След което енергийната политика на ГЕРБ се обърна на 180 градуса. Гоце вече стана приятел, лобиращ в Азербайджан за алтернативни доставка на газ.

Борисов говори в последното си интервю с Бойко Василев за успешната си финансова политика, но пропуска да отбележи заслугите на финансовия си министър Симеон Дянков - за да не дразни Гоце.

Това стана след подсещане на Бойко Василев.

И най-неприятното впечатление Борисов направи, като заяви, че оценка за неговата политика ще му пише Путин! Ние да не сме васали на Русия, оценката трябва да е написана от българския народ?!

Дори Лукашенко не си позволява такова раболепие!

Автор: Българин-антикомунист

1 коментар:

Анонимен каза...

Бойко е милиционер от ДС. Какво очаквате от него осен - ръмжене към по-слабите и козируване на по-силните - такава му е представата за света! ...