Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 юли 2010 г.

Facebook група "Не искаме Вяра Анкова за шеф на БНТ!"

Попаднах на тази Facebook група, разбира се, веднага се присъединих към нея. А с настоящата си публикация призовавам и всички читатели на блога да се присъединят към групата, та белким с нещо повлияем на скандално предрешения "конкурс" за нов шеф на БНТ. Срам и резил, толкова години минаха, а при "избора" на шеф на "обществената телевизия" нещата сякаш не са мръднали и си са същите както и преди 1989 г.; та ето какво пише във възванието на групата, към която с чиста съвест ви агитирам да се присъедините:

"Не разбрахте ли, че Вяра Анкова е новият шеф?! Няма да допуснем друг да ни вземе телевизията. Ако ще на ръце да ходите и хора да играете – няма да стане! Избийте си от главите всяка друга мисъл!"

Това заявил олигарх на въпрос какви са шансовете на другите кандидати за поста генерален директор. Накрая се смял като Мефистофел...

Особена активност и вещина в конспиративната дейност демострирали посредниците от ДПС и БСП. Особено от ДПС..."

Ние, събрани в тази група, категорично отказваме предрешения избор за директор на обществената телевизия, обслужващ политическите и икономически интереси на Георги Първанов - Гоце! При най-малката нередност в хода на конкурса официално ще се обърнем към посланиците на ЕС и САЩ, както и към представители на ЕК.

Това пише като обръщение към хората, на които не им е безразличен този въпрос, т.е. хората, които биха се присъединили към група с подобно искане. Интересна информация по казуса може да се прочете в много интересно интервю на една от кандидатките за генерален директор, именно г-жа Люба Кулезич, в което между другото откривам и следните твърде знаменателни пасажи:

Огромна легенда е обаче, че тези които имали пари не ги обичали повече и нямало да харесат някоя и друга хилядарка за джобни, особено ако са дадени ей така, под масата. Не казвам, че тя го е правила. Казвам, че тя е от това статукво в телевизията, което е управлявало като лоби, като много затворена групичка на върха. Телевизията не изглежда добре финансово и творчески, и явно признаци за далавери. Тези факти трябва да бъдат разследвани.

Има хора които идват при мен с документи и свидетелства за цялата групировка, която управлява телевизията. За това кръгче, което е съсредоточило у себе си цялата власт. Идват хора, които ми казват, че са готови да седнат на детектора на лъжата със свидетелства за това, че са се разнасяли, включително и пачки, между управленските персонажи. Така наречените връщанки от възложени и изпълнени обществени поръчки.

Да не говорим за невероятния, според мен, скандал с фирма “Енемона”, която сега се е нагушила с близо 12 милиона за ремонта на Студио 1. Три стаи и няколко коридора. Студио от 639 кв. м. Това всичко е доказателство, че трябва незабавно да се разследва в телевизията. Да започне един оздравителен антикризисен етап. Да се запушат крановете, да се мотивират хората, които работят там. Да стане ясно “мъртвите души” дали и доколко са “мъртви”. Да се започне производство!

Имах много вълнуващ разговор, не се шегувам, с 8-те синдиката, с етичната комисия. Поканиха ме на събеседване по повод на моите виждания как трябва да се реформира БНТ и какво първо трябва да се направи, за да оживее физически. Видях едни хора, които познавам много отдавна. Едни обезверени хора. Хора, които все пак се осмелиха и сигнализираха правителството, народното събрание, прокуратурата за методите, част от методите по които се развиват корупционните схеми в БНТ.

И за покъртителната, безобразна шуробаджанащина, която на всичкото отгоре е и видна. Тя е явна. Самият Митко Цонев с неговото мега грандиозно предаване, кухо като празна тенекия и с огромен бюджет, въпреки трикратното му намаление, е някак си символ на шуробаджанащината и на връзкарството в БНТ. И детето му е там, и зет му е там и не знам още кой си е там... Даже ми е неудобно да ги изреждам. Неудобно ми е за това, че той е толкова непукист! Толкова безочлив.

Ами това е, ситуацията е ясна, типично нашенска, родна, българска. Ний, гражданите, ако не искаме да продължавяме да се просляваме като стадо овце, трябва да реагираме някак. Ето, с настоящата публикация ви давам такъв шанс; най-малкото, което можете да направите в тази насока е да се присъедините към Фейсбук-групата, както стох аз преди пет минути.

(Забележка: По същия въпрос можете да прочетете и публикацията Вяра Анкова е новият шеф на БНТ, отсече Мефистофел, която е публикувана във Фрог-нюз. Тя, впрочем, завършва така:

И така, рожби на прогреса, ясни са три неща:

1. Новият шеф се казва Вяра Анкова.
2. БНТ ще продължи старата песен на нов глас.
3. Зрителите ще духат супата.

Извод: Нищо не се променя в тази държава.

Поука: „Като няма прокопсия, плюл съм в тази орисия.”
)

Няма коментари: