Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 август 2010 г.

Премиерът и управляващите са запитани официално подкрепят ли становището на Б.Димитров, че българският народ е шибан?

Уважаеми г-н Премиер,
Уважаема г-жо Председател на 41-вото Народно събрание
Уважаеми господа народни представители

Като граждани на Република България, съставляващи българския народ, сме силно възмутени от изказването на министъра на българите в чужбина, г-н Божидар Димитров по време на интервю за вестник „Дневник" на 03 август, 2010 г., в което той изрича следното: „ …Защо бе майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е, т'ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги…" (около 4 мин. 50 сек. на интервюто, запис на което може да бъде намерен на ТУК).

Казаното от министъра предизвиква у нас съмнения за адекватното и почтено отношение на министъра към гражданите на Република България. Думите на Божидар Димитров хвърлят съмнение относно притежаваните от министъра морални характеристики и до колко той е достоен да заема подобен висок пост в управлението на държавата.

Считаме, че подобно поведение не е съвместимо с качествата, които трябва да притежава един народен представител или министър, особено такъв, който отговаря за българите извън пределите на страната.

Тъй като все още няма публични политически реакции от страна на народни представители и министър-председателя, у нас възниква въпросът приемливо ли е за депутатите от 41-то Народно събрание и министър-председателя подобно отношение към народа който те представляват и управляват, и одобряват ли колегите на министъра и лично министър-председателя, абсолютно неприемливото за нас поведение на г-н Божидар Димитров.

Настояваме за ясна и категорична позиция от страна на всяка една парламентарна група и на министър-председателя относно изказването на Божидар Димитров.

Считаме, че подобно отношение на министър към тези, от които неговата власт произтича, е недопустимо и оттеглянето му е единствената приемлива форма на извинение.

(Препечатано оттук: Писмо до Премиера и Председателя на 41-во НС)

Няма коментари: