Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 август 2010 г.

Защо на отиващия си вече Гоце Първанов така силно му се иска да е ако може вечно до толкова приятно къкрещото котле на властта?

Под публикацията В кое ли тресавище ще ни остави левият Андрешко от “Дондуков - 2"? един анонимен е подхвърлил интересна забележка, на която се наложи да реагирам; ето какво пише този човек, и също под него вижте и моето възражение:

Анонимен каза: От доста години се съмнявам дали въобще има бъдеще нашият народ след като направи така, че тази нещастна мижитурка Първанов да изкарва успешно вече втори мандат.

И сега внимавайте. Помните ли как Рейгън се опита да заобиколи поправката в американската конституция, която отрежда на президента максимум два мандата - дори да е от чисто злато? Ама се отказа, за да не стане за кашмер (извинявам се за турцизма).

Да не вземе и нашето помаче да се опита да направи нещо подобно! И понеже България (Чалгария) е страна на неограничените възможности, може и да му се получи.

Хора, бдете!!

А ето сега и моя коментар на горния коментар:

Ангел Грънчаров каза: Не, не помниме това за Рейгън. Не го помним понеже не се е случвало. Мисля, че си изпаднал в грещка: Рейгън не е възможно да е искал това, да е искал трети мандат, първо понеже законите в Америка се уважават, второ, защото той твърде стар стана президент и е абсурд след два мандата пак да е искал.

Може би имаш предвид една близка нам по манталитет страна и нейния вожд тавариш Путин, който наскоро дълго време се двоуми дали да не се обяви за пожизнен президент или за император, но в един момент учените му подсказаха: по-умно е да не се дегизира сега-засега като диктатор на Русия, да даде властта временно на едно момче, а докато подставеникът-президент "властва", Путин да управлява пак, но като премиер; а пък като му мине мандатеца на подставеника, Путин отново да стане президент, за нови два мандата, понеже в конституцията е записано, че никой не може да бъде президент повече от два поредни мандата, но нищо не е казано за непоредните мандати, т.е. те, санким, могат да бъдат неограничено количество.

Та затуй наший Гоце, който боготвори началника си у Кремъл, именно Путин, също в момента е поставен пред путиновата дилема, също мечтае за вечно президенстване и за такива ченгесарски номерца, ала няма да му се усмихне щастието, и то по една единствена причина, а именно: че тия проклети седесари навремето натикаха страната ни в ЕС и в НАТО, а пък в страните, дето са в тоя пуст ЕС и в това пусто НАТО путински инициативи и мероприятия не се позволяват. И по тази причина наш Гоцко ще си остане с пръст в устата завинаги, т.е. повече никога няма да припари до президентсвото освен ако не пожелае някой да го тури за метач или за мияч на президентските нужници.

А пък дали Гоцко тепърва ще се подвизава у българската политика като нов "партиен лидер", тоя театър ни предстои да го видим, и само от българския народец зависи да резне квитанциите на нахалника, и то така, че повече никога да не смее даже да мечтае за пустата му властчица. А че на Гоцко, подобно на началника му по линия на КГБ Путин му се иска да е вечно до приятно къкрещото котле на властта, иска му се, то няма как: нима някой е видял комунист да се примири с това да не е на власт поне докато диша, поне докато бие аленото му сърце?!

А иначе за това, че трябва да се бди, щото ченгетата у Нашенско от рода на Първанов са твърде опасни, си напълно прав, и моя милост също се присъединява към толкова разумния призив към българите да бдят и да имат като обеца на ухото това, що сториха ченгетата с всички нас в тия 20 години преход: ами прецакаха ни, а пък ний излязохме абдали, ето това стана (извинявайте за турцизма, ама се налага да употребя думата абдали, щото е много звучна като всяка една турска дума).

Няма коментари: