Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 30 август 2010 г.

Конкурсът за най-удачни имена, длъжности и титли на неуморния министър-приятел, министъра на чудесата и на мощите, продължава

Министърът без портфейл Божидар Димитров пак е активен и пак произвежда сензация: в интервю взел да хвали Сталин за туй, че позволил религията и пуснал свещениците от концлагерите по време на войната. Даже танковете на Червената армия по времето на Сталин били украсявани освен с червени петолъчки, така драги на министерското сърце, и с икони на Св. Богородица.

А пък днешните руснаци били много религиозни, за разлика от нас, което, както изглежда, е причина да прокопсат колкото и ний сме прокопсали: щото на чудеса да се разчита за оправянето ни е малко трудно, иска се да се работи.

За тия неща прочетох в блога на И.Инджев (Министърът на чудесата се възхити на един народ); не е зле и вие да прочете тази статия, за да се подивите на Божидаровите изхвърляния (впрочем, преди време лично Бойко Борисов не скри възхитата си от Сталин и от Мао мисля че беше, не помня точно!). Те Божо и Бойко са все от един дол дренки, неслучайно са и такива близки приятели.

А ето какво написах като коментар там, понеже в един момент ми хрумна една бляскава, скромно казано, идея; понеже Бажидар Димитров си няма портфейл, няма си длъжност в Министрество, няма си министерство, да обявим един конкурсец за да му измислим най-подходящата длъжност (или портфейл); та ето какво написах там:

„Министър на чудесата“ ми хареса като израз! :-)

Някой го беше нарекъл „министър-приятел“, за да е в унисон с министър-председателя – неговия приятел.

Титлата „Министър на мощите“ също би му отивала много, щото сам Божо Телеригов е твърде мощен телесно! :-) Тая титла и длъжност би му прилягала много. Трети пък го наричат просто и елегантно "шибаният министър", ясно защо...

Конкурсът за най-удачни имена, длъжности и титли на неуморния министър-приятел, министъра на чудесата и на мощите, продължава. Ще се раздават награди за победителите. Наградите ще бъдат частици от мощи за индивидуално ползване в мощехранителници, подарени лично от премиера. Насам, народеее!

Няма коментари: