Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 август 2010 г.

ДПС: мощна политико-икономическа корпорация, т.е. мафия, оплела с пипалата си всички сектори от бизнеса в страната

Попаднах на много интересна статия, наречена Империята ДПС; привеждам тук началото й, а пък който иска, може да иде да я дочете, там има любопитни факти, които всеки гражданин трябва да знае, пък ако може, да си направи на тяхна основа съответните изводи:

Мощна политико-икономическа корпорация, оплела с пипалата си всички сектори от бизнеса в страната, представяла днес опозиционната партия ДПС. Мащабите и мощта на империята надвишават всички познати до момента структури. Класическите за българския преход групировки ВИС, СИК, ТИМ, „Орион“ и „Олимп“ изглеждат смешни и незначителни на фона на влиянието на корпорацията ДПС. За 8 г. в изпълнителната власт шефът на движението Ахмед Доган и най-близката му клика успяха да се превърнат в най-богатите хора в държавата.

В структурата на корпорацията се включват най-различни компании от всички сектори на икономиката. Всички те на пръв поглед изглеждат самостоятелни стопански субекти, тъй като се водят собственост на напълно непознати за обществото хора. Общото между всички тях обаче е, че бизнесът им е създаден от движението по време на 8-годишния му престой във властта. Те съществуват, за да се „хранят“ от държавата, да обслужват Доган и най-близките му както и да издържат партията.

Корпорацията е пирамидална, като на върха й стои вождът на партията. Под него са заместниците му и народните представители. Средният ешелон се олицетворява от областните председатели, а най-долу са редови членове с бизнес. Всички те са за задължени да внасят в партийната каса процент от печалбата си. (ОЩЕ >>>>)

Няма коментари: