Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 2 август 2010 г.

"Притури се планината" - за Бог да прости на певицата Стефка Съботинова

1 коментар:

Анонимен каза...

Бог да я прости, велика жена. Няма съмнение, bg музиката е едно от най-уникалните явления на света. Както и българското оперно чудо. Не всичко е фетишизираната понякога икономическата сила на една страна. Може да си по-беден (макар и имотен, т.е. с много недвижимост като българите!) народ, но с голяма духовна мощ. Между другото чалгата е простотия, но с какво е по-лоша от масовата американска култура на поп музиката и рапа, наводняваща света? Римляните са били военнно и политически по-силни от гърците, но без самобитна култура. Така и европейците превъзхождат американците духовно.

Най-старата, най-голямата и стегната нация на Балканите сме. Не е лош българският народ, но проблемът на българите е именно тяхното ключово средищно положение на Балканите, където се преплитат толкова много и сложни геополитически интереси. Затова да си истински политик в България е много трудно, за прекалено много интереси и влияния трябва да се държи сметка.

А иначе сравнете българската например с афганистанската музика, за да разберете нейниия произход. Не че българите са афганистанци, но сходството и взаимното влияние са неоспорими:

http://www.youtube.com/watch?v=rKEJoemvPT4