Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 27 септември 2010 г.

За морала на гербоваците в светлината на поговорката: "Къде го удряш, къде се пука?!"

Бележката ми от вчера със заглавие На Б.Борисов възложиха задачата да охранява олигархията от възмездие - като същевременно ощастливява гневната тълпа, гледам, е предизвикала в Свежо.нет едно злобно подмятане на уязвена гербовачка, което е толкова показателно за морала на тия хора, че веднага прецених, че съм длъжен непременно да дам възможност на повече хора да разберат какви хора са т.н. "гербоваци".

Ето, прочетете нейната злобна забележка, а пък по-долу е моя отговор до тази пламенна дама, чута и прочута (в интернет) с топлите и претоплите си чувства - на пълна и всеотдайна влюбеност! - към изключителния герой на днешния ден Бойко Борисов:

Сугарев първо да си получи отговорите на въпросите, които зададе на своя лидер през 2005-а, а после да предполага какво според него правят другите. Или вече ги е забравил? Мога пак да ги припомня. Някой да е чул отговори на тези въпроси? Защото аз не съм. (marystaneva)

Написала е това, понеже интервюто, за което ни съобщава моята бележка, е препечатано в сайта на Едвин Сугарев; ето как парирах подличкия удар на пламенната дама:

Госпожо, докато вие, феновете на Борисов, т.е. гербоваците, се впечатлявате от антикостовистката риторика на ченгетата от ДС, това само показва, че сте големи наивници; а Сугарев не е давал това интервю, госпожо! Погледнете. Отричате нещо, което не сте чели. Това Вашето поведение в случая може да се сравни с онова, което се характеризира така хубаво от поговорката:

˝Нерде Ямбол, нерде Стамбул?!˝; а пък от по-ново време има една друга приказка по тоя повод, а именно ˝А вие в Америка защо биете негрите?!˝. Помислете малко какво всъщност твърдите; ето още веднъж, та да схванете:

Значи някой си казал нещо за Борисов, а пък вий, гербоваците, веднага отвръщате, и то с патос: ˝Сугарев първо да си получи отговорите на въпросите, които зададе на своя лидер през 2005-а, а после да предполага какво според него правят другите. Или вече ги е забравил? Мога пак да ги припомня. Някой да е чул отговори на тези въпроси? Защото аз не съм.

Наистина на туй Вашето нормалният човек не може да не отвърне: ˝Нерде Ямбол, нерде Стамбул?!˝; а пък от по-ново време има, както казах, една друга приказка по тоя повод, а именно: ˝А пък вие в Америка защо биете негрите?!˝. Тази последния израз най-добре характеризира комунистическото съзнание в неговото тотално безсилие срещу истината.

Впрочем имаме и още една друга поговорка, която може да се отнесе към Вашия случай, а именно: ˝Къде го удряш, къде се пука?!˝, става дума за гърнето. Сещате ли се кои гърнета се пукат така?

Впрочем, защо ли толкова много ги боли гербоваците когато стане дума за мнимите достойнства, за реалните качества и за действителната, а не мнимата роля на техния кумир Борисов? Защо в същото време са толкова уязвени и толкова роптаят срещу Костов, който, впрочем, не дава мира и спокойствие и на самия Борисов?! Това дали пък не е израз на някакъв хем крещящ, хем явен (непрекъснато демонстриран) комплекс за личностна малоценност у самия Борисов?!

Няма коментари: