Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 1 октомври 2010 г.

Народът отвръща погледа си от Бойко и го насочва към... Левски, сиреч, отчаянието е пълно!

Препечатано: Властта веднага да забрани кючека „Бате Левски“!, автор: DANGERZONE

Цигани оскверняват паметта на Апостола на свободата Васил Левски, като му посветиха… кючек!

„Един е Левски бабаит.

Драска въстание с кибрит.

Бате Левски ни остави.

А само той ще ни оправи …..

Са! Са! Са!

Къде е той сега?“

Гнусният текст е от нов кючек пуснат в интернет, чиито автор е оркестър „Буги“ от Луковит. За пореден път роми най-нагло взимат наша национална светиня и вливат името му в чалга ритъм с непрежалима ирония. Както може да се очаква, музикалното творение е голям хит в нета. Именно затова мургавите оркестранти твърдо обещават да го издадат в албум и да „взривят пазара“.

В текста българската национална икона Васил Левски е превърната в идеал за справяне с кризата. Лирическият герой е призован от отвъдното да дойде и да оправи държавата. Името на Апостола на свободата е сведено до ниво дребен чиновник. Както може да се очаква, за щастие, песента е провокирала и доста силна националистическа реакция. Редно е да се потърси отговорност на циганите заради гаврата.

Както едно време двама представители на този етнос бяха арестувани и санкционирани за поругаване на българското знаме, днес е редно това да стане с музикантите, поругали паметта на друг велик символ на страната ни-Васил Левски.

(Забележка: Моя милост изобщо не е съгласна с твърденията на поувлеклия се автор, държа да уточня това! Но за това ще пиша отделно...)

Няма коментари: