Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 20 октомври 2010 г.

Мили Боже, що за народ сме, щом като понасяме чак такива гаври?!

Чета и не вярвам на очите си; това дали не е сън: лъжльото Първанов е почнал да се изявява за нещо като нравствен ментор в държавата?! Това вече е капакът на безчестната му кариера и показател, че като общество сме достигнали най-ниската точка на нравствената деградация и дегенерация - щом като търпим безскрупулен наглец като лъжливото ченге Гоце да ни поучава какво е добро и какво е лошо.

Впрочем, ние като нация се опозорихме за вечни времена още щом като допуснахме да ни олицетворява прононсиран, сиреч, отявлен лъжльо, т.е. да бъде провъзгласен за нравствен символ на нацията - какъвто по идея трябва да е държавният глава. Мили Боже, в каква страна живеем, що за народ сме, щом като понасяме толкова и чак такива гаври?! А в последните дни наглеците минаха вече всякакви граници; ето какво е казал Гоце:

"ГЕРБ се самообяви за нравствен съдник на обществото и би трябвало да има готовност да отговори на моралните укори, които получава през последните дни", каза Първанов пред журналисти в Перник. И добави: "отговорите трябва да бъдат конкретни, не чрез общи приказки и квалификации".

Далеч съм от мисълта да защищавам ГЕРБ, Бойко Борисов или Цветан Цветанов от "нравствените укори" на платените медийни слуги на бандита Алексей Петров - или от "нравствените присъди", които си позволява да издава на случилото се лъжльото Гоце. Но щом морално деградирали лица от подръчния слугинаж на Трактора - Явор Дачков, Патрашкова, Янето и прочие - са станали застъпници на "нравствената чистота" у нас, то явно нещата са стигнали до точката на нетърпимост - и вече е престъпление човек да не реагира.

Гоце мина открито в отбора на безскрупулните и цинично аморални защитници на морала у нас, където, впрочем, винаги си е бил, ала е шикалкавил. Но сега обнягля дотам, че без капчица свян почна да иска отговор от ГЕРБ за "нравствените укори на обществото", каквито в неговите очи са попълзновенията на платените и прогизнали от аморализъм слуги на бандита Алексей Петров-Трактора. И това го прави в качеството си на доказано аморален лъжльо, който обаче тъй или иначе и по презумпция трябва да символизира "нравствената чистота на нацията". Видяхте ли сега, мили ми дами и господа дремльовци, докъде я докарахме, щом безропотно търпяхме наглеци като Първанов, Доган, Симеон и пр. безнаказано да си разиграват коня цели 10 години?!

Апелирам да се схване изчерпателно безпрецедентната ситуация, която възникна в оскотялата ни родина; дами и господа, опитайте се да мобилизирате целия си мозъчен и умствен потенциал, та белким разберете смисъла на туй, що се случва пред очите ни - ала на което мнозинството от нас, уви, гледа на него така, както гледа говедо, качено в бързодвижещ се товарен влак. Ще се постарая да бъда пределно ясен и ще се изразя с пределно прости и лесни за асимилиране думички.

Гоце лъга нацията безброй пъти, а пък когато се наложи сам да си признае истината - имам предвид епопеята с неговото сътрудничество с комунистическата "Държавна сигурност" - изобщо не съжали и не се покая, че ни е лъгал, ами се опита да изшмекерува, отсичайки, че нищо срамно нямало в живота му, напротив, гордеел се, че бил ченге от ДС, филиал на КГБ; абе, шматко, като нямало нищо срамно, що лъга толкова години че не си бил ченге?! Но да оставим Гоце, он е ясен; изтънчеността на моралното чувство у Сирищник явно е достигнало непознати за цялото човечество и космически измерения и мащаби.

Да се прехвърлим върху ония, които, по думите му, въплъщават "моралната съвест на обществото", именно да се опитаме да осмислим нравственний ропот на платените слуги на мутрата, на бандита Алексей Петров. Алексей Петров е глава на октопода, той е командвал също така групата за "мокри поръчки" - за убийства! - на главния прокурор Филчев, пръв приятел с бандитите. Туй, че търпяхме пръв приятел на бандитите и поръчител на убийства да ни е главен прокурор е отделна тема. Но се опитайте да проследите мисълта ми, концентрирайте се пределно, драги ми дами и господа, та белким нещо схванете: значи не друг, а медийните измекяри на бандита Петров възроптаха, че Цв.Цветанов - на който, явно, имат зъб, щото унижи ментора им, именно бандита Петров, като при арестуването му допусна да бъде проснат на земята! - та значи тия същите измекяри обвиниха, и то с прочувствен нравствен патос и вой, че и Цв.Цветанов, видите ли, не е много чист, щото си бил купил не знам колко си апартамента!

И прочувственият вой на "нравствените кучета" на бандита Трактора, именно на Дачков, Патрашкова и нежното Яне, в очите на наший нравственний президент-лъжльо са именно "морални укори на обществото" - сфанахте ли сега за що иде реч, а, бавномислещи ми драги сънародници?! Надявам се, сте сфанали, ако не, се върнете и прочетете сичко от самото начало - и така правете докато не ви проблесне нещо у тиквите, щото ако не ви проблесне, явно се безнадеждно затъпели или заспали! Ало, сънароднико, президентът ви играе в един отбор с бандитите, крадците и убийците, нещо да кажете?! В неговите очи наглостта на платените слуги на бандита Петров, представете си, е... "морален урок", що не реагирате бе, тикви?!

Аз съм човек философ, т.е. тия неща, свързани с морала, са нещо като моя основна тема, са обект на десетилетни проучвания, осмисляния, анализи. Признавам си, никога не съм предполагал, че подобни гаври с морала, каквито се случват сега пред очите ни, изобщо са възможни! По-голямо падение едва ли може да има: доказани лъжльовци, мошеници, дето се казва, от класа, платени и безсъвестни медийни слуги на бандит-убиец и прочие да се осмелят да се провъзгласят за нравствена инстанция, която е в правото си да роптае и да отправя "морални укори", и то от името на цялото общество!

От тая гавра с морала по-голяма изобщо не може да има, даже курвите от околовръстното да почнат да стават професорки по нравствено възпитание, даже и техният подвиг няма да е по-голяма гавра с морала от тази, за която ви намекнах току-що по-горе. Думи нямам, но тук и думи не са нужни, иска се сетиво, иска се усет, иска се поне капчица морал, за да можеш да почувстваш гаврата! Туй сетиво, свързано с моралните оценки, се нарича съвест, и, както забелязахте, да търсиш такава у нашите новопроизведени нравствени ментори - Гоце, Трактора, Филчев, Янето и цялата останала гмеж! - е все едно да търсиш под вола теле или пък в нужник - кокичета!

Ех, Гоце, Гоце, що ти требваше да се обаждаш, нещастна душо - та се издаваш така баламски? Трай си бе, Гоцко, дръж си езика зад зъбите, щото твоят език ти е най-големият враг: дрънкаш нелепости бе, спри се бе, човече, май хептен превъртя?! Всека твоя дума - понеже вече не правиш разлика между истина и лъжа, т.е. за теб само лъжата е истина! - е крещящо ругателство и срещу логиката, и срещу здравия смисъл, и срещу обичайния морал, и срещу всичко.

Явно Гоце съвсем е обнаглял, щом без капчица свян почна да се възприема не като друго, а тъкмо като нравствен ментор - он, лъжльото, он, продажника на българските интереси, слугата на кремълския господар, он, приятелят с мутрите и олигарсите, сиреч, дружката с крадците, убийците, с ония, които ни извадиха душицата и ни натаковаха най-святото, он, представете си, "социалният президент", "защитника" на бедните, оскърбените, онеправданите, слабите... пфу, простете, пардон, отивам да повърна... дотук бях аз!!!

12 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Позволявам си да дам път към моята реакция по повод на най-новите подвизи и изцепки на нашия пръв "нравствен ментор", именно, на лъжльото Първанов, т.е. на приятеля и покровителя на бандитите (Алексей Петров-Трактора, Маджо и пр.), убийците (Филчев) и пр., и так далее; описал съм възмущението си под заглавието Мили Боже, що за народ сме, щом като понасяме чак такива гаври?! Щях да мълча, бях решил да не пиша повече за политика, ама не мога: кипна ми отново! То не се търпи, трябва да си дърво, за да търпиш чак такава наглост!

(Сложих това в няколко блога, та белким повече хора прочетат горния текст и се позамислят, дано трепне нещо в сърцето на повечко хора, ама едва ли, твърде много се съмнявам...)

Томи Томев каза...

Не се съмнявайте г-н Грънчаров, на много хора вече им е трепнало в сърцето, и това ще си проличи много скоро. Отношението на повечето хора към тъй нареченият, проект на Първанов ще е най добрата индикация за това.

Анонимен каза...

Здраво: Гоце и морал - все едно от костенурка вълна !

Анонимен каза...

Напълно споделям оценката Ви за агент Гоце,както и за редицата споменати „герои на прехода“ и грабители на нова България.За съжаление водовъртежът на времето изкара на повърхността най-
мръсната утайка и най-големите боклуци.Не е нужно да пиша за механизма и кукловодите на този т. нар преход-едно от най-позорните и мрачни времена в българската история.Но не съм склонен да обвинявам за това народа като цяло.Гласувалите на изборите за Гоце са по-малко от сбора на гласувалите против и негласувалите изобщо/което също е един отрицателен вот/..В общи линии по нашите места живеят не по-различни хора от тези по целия свят и протичат
същите процеси.Просто приемаме нещата повече,а на моменти и
излишно емоционално и драматично.Нима оня очилат социалист,
който нагло лъжеше унгарците/забравих му името/,им бе избран от
българския избирател?Не,но едва ли те се самобичуват за това.Или изборът на Меркел,с нейното „гедерейско“ минало,кара
германците да се чувстват неловко?Нима в другите страни кандидатите не лъжат и няма хора,които да им „вЕрват“?Политиката
винаги е била,а сега още повече е мръсен занаят.И кристалночисти
личности не се занимават с него.Когото и да бяха избрали вместо Гоце
,резултатът щеше да е същият и мисля,че Вие това го знаете не по-зле от мен.При тази избирателна система ,при страхотните манипулации
и изборни машинации,не може да се получи нищо по-различно.
Както се казва,ако от изборите зависеше нещо,щяха да ги забранят.
Така че,не упреквайте и не ругайте този народ-мъченик,който избира
всеки път погрешния човек с надеждата,че най-после ще заживее поне малко по-нормално и човешки.Поздрав.

Ал.Величков

Симеон-интереси каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Симеон-интереси каза...

Уважаеми г-н Грънчаров,написаното от Вас е чудесно.Дано много хора да го прочетат и се замислят и да предприемат такива стъпки,че крадци,лъжци и убийци да не могат да ни казват какво е морално и кое не е.Надявам се,че е техническа грешка-думата се пише СХВанахте,а не СФанахте.

20.10.10 17:45

Ангел Грънчаров каза...

Господин Симеон, нарочно съм написах сфанахте, щото аз си пиша малко нещо като дедо Вазов :-) по старинному... нали си спомняте:

И днес йощ Балканът, щом буря зафаща...

Та това е стилистичен похват. Моите постоянни читатели знаят за тоя мой стил на изразяване със стари, простонародни, със селяндурски, с просташки, с рускозвучащи и пр. думи, а ето на Вас Ви е убягнало, та затова ви правя туй разяснение...

Ursus Major каза...

Уважеми Грънчаров,

Едно не разбирам - кога Дачков стана от лошите? Когато водеше "Гласове", а и мисля че още е журналист във в. "Седем" - тогава беше от добрите, нали? Или греша? И кога Филчев стана от лошите, нали самото "слънце" ИВАН КОСТОВ (Господ здраве да му дава) си го избра? Как така хем ченгетата ни управляват и ни подливат постоянно вода на демокрацията, хем БСП се топи като сняг?

Симеон-интереси каза...

Благодаря за отговора,г-н Грънчаров.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Ловец, Филчев е приятел на твоя таваришч Гоце, не на Костов, проклет да е! И все си е бил такъв, верен на ДС и на "Партията" ви челавек, който просто се е представял за "демократ". Гоце нали го прати посланик в "братский" Казахстан - или и за това Костов, проклет да е, е виновен?! А пък Дачков нали от самото начало е бил от верен на комунизма род, нали си е бил винаги ваше момче, само дето е разигравал театро, колкото да се баламосва електоратът?! Виж сега какво щастие ти носи Дачков че показва преданост на другаря таваришч Тракторът?!

Ursus Major каза...

А какво правим с вярната спътница в живота на Великия Черен Вожд? Която май е партийносекретарствала по време оно? А, дорогой Грънчаров, что делать с этой? И самия Ваньо с неговото преподаване на политикономията? Костов къде бля, като назначаваше Филчев за Главен прокурор? И защо Филчев не беше лош през 1998, а стана такъв когато се скара с Костов?

Анонимен каза...

Другарю Ловец на червени врабчета, нали вий, другарите, много обичате партийните секретари на БКП и им се прекланяте - с какво тогава на Елена Костова й имате зъб?! Че е предала идеите на "светлий комунизъм" ли, а, таваришч? Имало е умни хора, които, за да постигнат нещо в науката, бяха принудени с погнуса да влязат в комунистическата партия - май тъкмо на такива вий, железобетонните комунистически глави не можете да простите, нали така, признай си?! А пък Филчев винаги си и бил дружка на другаря ти Първанович, прочети материалите за новите разкрития по този въпрос. За Костов песничките ти са много изтъркани, явно вий, комуноидите, сте доста тъпи, щом нищо ново не можете да изобретите :-) и като развален грамофон си повтаряте едно и също вече толкова години. Изиграй един казачок да ти олекне, айде чао и се помъчи да измъдриш нещо ново, червена тикво!