Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 19 декември 2010 г.

Против най-новите опити за фалшификации на българската история

ЕЛЕМАГ: Здравейте, Ангел Грънчаров! Искам да ви добавя в Скайп. ЕЛЕМАГ
Ангел Грънчаров: Ангел Грънчаров размени пълномощно с ЕЛЕМАГ.
Ангел Грънчаров: Кой си?
ЕЛЕМАГ размени пълномощно с Ангел Грънчаров.
ЕЛЕМАГ: Вчера ви зададох въпрос, но не знам дали сте го получили?
Ангел Грънчаров: Припомнете ми, не се сещам?
ЕЛЕМАГ: В последно време се водят дискусии за така наречения "червен терор". Кажете нещо по въпроса за "белия терор" в годините от 1920-1923. Благодаря ви. Скайпа ми прекъсва, но проблемът не е от мен.
Ангел Грънчаров: У нас ли или в Русия? Кой "бял терор" имате предвид?
ЕЛЕМАГ: У нас в България.
Ангел Грънчаров: В тоя период у нас управляват земеделците на Стамболийски. Те са ако не червени, то поне кафяви (Стамболийски бил поклонник на Мусолини), но в никакъв случай не "бели". Значи терорът, упражняван от тях, не е "бял", а по-скоро е червено-кафяв, щото и те са били и леви популисти, какъвто е Бойко Борисов сега.
ЕЛЕМАГ: Това го твърди ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ в книгата си "ЖИВИЯ ГЕШЕВ". Червеният терор след 9-ти е предизвикан от така наречения "бял терор", за които той споминава. Искам да чуя Вашето мнение.
Ангел Грънчаров: Петър Христозов е руско ченге и шарлататин, на такива не трябва да се вярва изобщо. Мъчи се да изопачава историческата истина. В угода, разбира се, на комунистическите митове. Мит е равно на лъжа в случая. Вярвам си давате сметка, че комунистите през цялата си история са лъгали за всичко, а най-вече за миналото - за да оправдаят изстъпленията, бесовщината си. В периода 1923-25 година, когато земеделците на Стамболийски вече са свалени с военен преврат, комунистите, по заповед от Москва, се захващат да правят комунистическа "революция". Именно тогава те извършват най-големия терористичен акт не само в българската, но и в световната (до 11 септ. 2001 г.) история: атентатът в църквата "Света Неделя"! За какъв бял терор да говорим тогава? Вие нима вярвате, когато доказани терористи, каквито са комунистите, се захванат да лаят за някакъв митичен "бял терор", който уж ги бил принудил да отвърнат на терора с терор; това са най-пошли комунистически лъготения. Комунистите са най-големите терористи в световната история; в сравнение с комунистическите касапи Осама бен Ладен е най-жалък и нещастен техен подражател.
ЕЛЕМАГ: Господин Грънчаров, аз не симпатизирам на комунистите. Просто търся истината, защото, съгласете се, обгърнати сме само с лъжа.
Ангел Грънчаров: Прав сте, истината е съществена, само тя има значение. Напълно Ви подкрепям.
ЕЛЕМАГ: Искам да споделя и нещо друго с Вас. Наскоро имахме спор с един мой вуйчо, които твърди, че никoй нямал право да съди комунистите. Защото, виждате ли, ЦАР БОРИС ПЪРВИ бил направил нещо подобно като избил не знам си колко рода по онова си време. Сега комунистите направили същото след 9-ти: за благото на България. Според мен това е лудост, която не може да бъде лекувана с нищо. Какво мислите по въпроса? Не е ли безумие да се правят подобни сравнения?
Ангел Грънчаров: Да, такива едромащабни исторически сравнения (аналогии) не са оправдани. Те са повърхностни и манипулативни. Цар Борис Първи е правил всичко в името на едно историческа и духовна перспектива и за доброто на народа и държавата. За комунистите това не може да се каже в никакъв случай. Самата история ги отрече по всички линии и ги прати на бунището си, ако мога да използвам тая дума, която те самите толкова обичаха. А делото на Цар Борис Първи дава огромни духовни плодове. Комунистическата агресия спрямо личността и комунистическият терор спрямо нацията са пустоцвет, са напразно, диво, злобно, напразно, безмислено, т.е. безумно проливане на кръв. И с нищо не може да бъде оправдано.
ЕЛЕМАГ: Благодаря ви! Искам тоя отговор да го дадете и във видео материал, с по-разширен анализ от Ваша страна: за да може да бъде видян от много повече хора. Редовно следя блога Ви, и виждам, че интересът към него е голям. Благодаря ви още веднъж!
Ангел Грънчаров: Благодаря и аз за хубавите въпроси, за беседата, приятно ми беше! Ще се постарая да направя и видеовариант на нашия разговор, в който ще отговоря по-подробно на повдигнатите от Вас въпроси! А нали не възразявате в тестовия си блог да отпечатам и тази малка наша беседа? Да се прочете от повече хора, мисля, че има смисъл от това.
ЕЛЕМАГ: Разбира се! Нямам нищо против. Ще ми бъде приятно!
Ангел Грънчаров: Ако желаете мога да сложа истинското Ви име? Или пък с инициали, но се представете с няколко думи, за да не излезе, че сам със себе си говоря, сякаш съм се побъркал :). Както предпочитате.
ЕЛЕМАГ: Казвам се Стоян Стоянов, на 34 години съм.
Ангел Грънчаров: Благодаря! Ще преведа текста на кирилица и ще го публикувам в блога с Вашето име. Нали правилно Ви разбрах? В България ли живеете или извън нея?
ЕЛЕМАГ: Разбира се. Живея в България.
Ангел Грънчаров: Благодаря! Всичко добро!
ЕЛЕМАГ: Всичко добро и на Вас. Ще се чуваме пак, надявам се...
Ангел Грънчаров: Непременно, живот и здраве да е!

1 коментар:

Анонимен каза...

„Белият терор” е бил насочен към срещу комунистите, които настървено С ОРЪЖИЕ И АТЕНТАТИ са се борели за разрушаване на конституционния строй в България. Срещу насилие е необходим отпор чрез насилие, нещата не стават с християнщини и толстоевото „непротивление злу насилием”. Ето защо белият терор, за разлика от червения терор след 9.9.1944, упражняван в името на комунистическата диктатура, е бил оправдан. БКП до ден днешен не се е съвзела от белия терор, което е добре. Иначе щяхме да си имаме работа с много по-силна партия.

Както правилно отбелязва Александър Цанков в мемоарите си „престъпления нямам, имам ЗАСЛУГИ”. Да, Цанков, цар Борис Трети и другите български политици от онова време имат заслуги, те са ГЕРОИ и СПАСИТЕЛИ на българския народ. Както са герои и спасители на своите народи генералисимус Франко и генерал Пиночет. Не слушайте лявата пропаганда, тя никога няма да признае това. Всички романи и филми за испанската гражданска война възхваляват репуликанците, т.е. комунистите, и заклеймяват франкистите, защото авторите им са леви. Де да имахме сега един Цанков!

Комунизмът представлява най-концентрираната форма за зло в човешката история и трябва да бъде сдържан и громен „по всички азимути”. Хитлер е залитнал в крайност спрямо евреите, циганите и славяните, но иначе е бил напълно прав в своя поход срещу болшевизма. Той до последно се е надявал, че Западът в един момент ще се преобърне, ще изостави съюза със СССР, ще превъоръжи Вермахта и ще тръгне заедно с Германия срещу Червената армия. И ако Западът навремето беше далновиден, щеше наистина да го направи и веднъж завинаги да приключи с комунизма.

Освен това белият терор за 20 ГОДИНИ взема около 4000 жервти, и то главно терористи-комунисти, биещи се с оръжие ПРОТИВ свободата и демокрацията и ЗА диктатура, а червеният терор след 9.9.1944 взема 18-28 000 жертви само за НЯКОЛКО МЕСЕЦА, повечето МИРНИ ГРАЖДАНИ.