Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 1 януари 2011 г.

Роналд Регън разказва хубав виц за живота при комунизма



Ето видео с част от речта на президента на САЩ Роналд Рейгън на Бранденбургската врата, съдържаща историческите негови думи "Mr. Gorbachev, open this gate. Mr. Gorbachev, tear down this wall!":





За Рейгън като личност и президент:



И още едни знаменити думи на Рейгън: „Рецесия е когато вашият съсед загуби работата си. Депресия е тогава, когато загубите вашата. Възстановяване е когато Джими Картър загуби своята.”

Не мога да си позволя да пропусна и следния знаменит случай:

На 30 март 1981 г. Рейгън, прессекретаря му Джеймс Брейди, а и две други лица са простреляни от Джон Хинкли. Куршумът пропуска сърцето на президента с не повече от 3 сантиметра и уцелва белия му дроб, което и спасява живота му. И в тази ситуация, на операционната маса, Рейгън казва на хирурзите: „Надявам се, че сте републиканци.” Доктор Джиорандо, демократ, му отвръща: „Днес всички сме републиканци, г-н президент!”

1 коментар:

nana каза...

На всеки който е тук и посреща бъдещата нова година-бъдете честити.Бъдете пълни с оптимизъм и радост.Весела нова година!