Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 28 януари 2011 г.

Нещо като водевил ли, виц ли, пасквил ли, все едно...

Преглеждам тази сутрин наред с Гугъл-а, откъдето попаднах на последната ти статия за нашия любим премиер, поглеждам към информациония бюлетин на АБВ Пощата, а ушите ми като пеленгатори слушат сутрешния блок на една от националните ни телевизии. Та ето каква трепетна и вълнуваща и жизненоспасяваща информация достига до мен:

Премиерът, който за известно време е решил да спре появата си в националните телевизионни канала, но явно не можещ без телевизонни появи дава поредното си интервю пред Канал 7 и напълно в негов стил, колко много магистрали строим, колко много средства отевропейските фондове по тая програма сме усвоили, само дето коментарите под тази информация съвсем не са хвалебствени, а напълно обезкуражителни, издържани все в тоя стил:

"То, магистрали, хубаво, нови работни места, ама за турски работници, защото знайно е кой е изпълнителят на тия "епохални" градежи, но магистрали инфраструктура правят, но родна икономика не развиват, и не е ли най-добре "Титан" да премести контейнерите си покрай тях, та влизащите и излизащи европейци, а и други жители на земното кълбо да видят раждането на новата българска работническа класа, тази на контейнерджиите, да снимат, да ахкат и да пляскат с ръце:

"Ей, колко мили и изобретателни са българските управници, за това България не я постигна икономическата съдба на Гърция, а е толкова стабилна в икономическо отношение. Но нейсе, асимилирайки информацията, на мен ми хрумва нещо като водевил ли, виц ли, пасквил ли, все едно, разбирай го както си искаш, а ето го и него:

"... Събрал новият комисар на Централната Пожарна младите кадри, строил ги в няколко редици, а и те направили строя по всички уставни правила, защото предварително били информирани, че височайш гост ще им бъде по-предишния шеф на подразделението, който се бил издигнал до Баш Шеф на властта. Дошъл и дългоочакваният час, огледъл ги големия човек, зарадвал се и ги поздравил:

"Здравейте, верни чада на нашата родна и мила партия! А, я ти, млада госпожо Илиева, дай тон за песен? Но коя песен, господин премиер? Абе ти дай тон за песен, пък... И младата госпожа Калинка с лек фалцет запяла: "Ний идем бодри партизани,... Точно така, Калинке, а сега върви при министър Намереников да ти даде най-отговорния отдел в министерството, кажи му, че аз тъй съм казал. А на вас, скъпи партийни чада, сполука и до нови срещи...

А пропуснах да изрека, че и тая информация успях да асимилирам някак си: в Япония била постигната договорката за производството на кисело мляко: от нас бацилите, от тях -технологиите. Абе то същата като оня виц за компютрите, правешко производство... А щях да пропусна: Тая работа с подслушванията не била на господин Петрова, а на г-н Първанова...

Та такива ми ти работи! Благодаря на АБВ-Поща за редовно предоставения ми информационен бюлетин, защото много, ама много отдавна се отказах да чета розовите, не бе, родните ни вестници, пък както вървят нещата в медиен план, ще бастисам и родните ни телевизионни канали. Довиждане и приятен уикенд, на теб, читателите на блога, а и на вестник "Гражданинъ".

А, бях пропуснал послеслова - думата "партизанин" да не се схваща в прякото й значение, а именно - член на въоръжена група, а тоя, на Алека, Михалаки Георгиева, Чудомира, сиреч партиен другар, кадър, абе... наш човек си. А иначе всички сме за конкурсно начало, не само ген.Танов, но и... министър Игнатов, дето сам, че неговите директори, а и доста от подопечните му в Районните Образователни Инспекторати са от Татово време. Но какво да се прави: партизани, сиреч наши хора, наши кадри. Те това е мандатност, напълно в духа на НОВИЯ ПРОСВЕТЕН ЗАКОН.

Написа: Атанас Ганчев

Няма коментари: