Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Елате на демонстрация с искане "Вместо Альоша да имаме един величествен паметник на Васил Левски"

На 19 февруари 2011 година, пред бюстчето-"паметник" на Левски в подножието на хълма Бунарджик, на върха на който се кипри паметника на съветския окупатор "Альоша", в 11 часа, ще се проведе протест с искане Левски да бъде почетен - като бъде преместен най-горе.

Искаме да се поправи крещящата несправедливост великият Левски да стои в нозете на "Альоша", сгазен и смачкан от тежките му ботуши! Искаме Левски да бъде поставен най-горе и в най-величав вид, какъвто единствено той заслужава, като чудесното е, че по този начин ще се отървем и от страховитата статуя на душителя на българската свобода.

Елате ако сте пловдивчани на този протест! Елате ако сте българи на този протест! Елате ако сте европейци на този протест!

Но ако сте комуноиди-"альошовци" или почитатели на "Альоша", стойте си по домовете и се чешете там, където намерите за угодно!

С ония обаче, които държат на българското национално достойнство, ще се срещнем там, в подножието на Бунарджика, където, под сянката на "Альоша", смазан от унижението, стои забравения бюст на великия Левски - апостола на българската свобода.

Но знайте, докато "Альоша" е горе, а Левски - долу, българска свобода няма и не може да има! Вярно е казал Апостола: "Тоз, който ще ни освободи, той ще да ни и пороби!", точно така стана, Апостоле, както ни предупреждаваше: пълно е с роби из Нашенско, и то толкова години след твоята смърт! Срам и позор!

Мили Апостоле, пак ни поведи, за да защитим българската свобода и българската чест!

1 коментар:

мечта каза...

Как "чиста и свята рес-публика"?

Защото не сме нито чиста, нито свята, нито республика /управление в публичен интерес/ - държавате ни е частно притежание - превзета от най-тесни и чужди интереси. При напълно затворена система - партии, медии, съд под контрол на все същите, логичният изход е само един - БУНТ - мирен и всенароден. Но този път не за нови "овчари". Алтернативата на въртележката от другарски "спасители" е съвсем проста - всички възможне права за пряко влизане на гражданите във всичките четири власти - законодателна, изпълнителна, съдебна и медийна. В нашето блато с крокодили - при местното съотношение на силите между народ и мафия по-малко няма да стигне.

Просто да го правим. Ще ни заглушават и пречат всякак, но.. обратното би ни изненадало.



До всички български граждани
За чиста и свята република”- едно неизпълнено завещание нас чака!
Открито за всички събрание на 19 февр. 2011 г. от 17 до 19 ч.
пред Народна библиотека, София.

Как да станем народ, способен на всенародни действия при общо искане и глуха власт, преди всякакви партии и посредници?
Нужна ли ни е мрежа за бързо гражданско реагиране - от повсеместни независими групи за връзка и общи действия при общо искане?
Как да вземем всички необходими права за пряко влизане на гражданите във всички власти, вкл. публичните медии и станем реални господари на държавата си?
Сами да приемаме закони, когато избраните за това ни предават, равни права за участие и контрол в изборите, достъп до ефира в публичните медии, до цялата публична информация и публична админи-страция, пряк избор на съдии, прокурори, н-ци РПУ и др.
Включи се, поотделно не става.

Групи за връзка 9202446, 0886638024
Общество за “Гражданско участие и пряка демокрация” www.edname4ta.dir.bg