Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 11 март 2011 г.

Да подкрепим младежкото „Сдружение за генериране на идеи 1989 плюс"

Получих на имейла си следното писмо:

Добър ден,

Ние сме младо сдружение, чиято първа цел е да създаде и развие клуб за дискусии в Университета за национално и световно стопанство. Според нас такива инициативи са нещо важно и полезно за всички млади хора, които искат да участват активно в граденето на едно по-светло бъдеще за нашата страна.

Искаме да популяризираме тази своя дейност и да привлечем възможно най-много хора, които се интересуват от настоящото състояние на нашата държава - и които имат желание за проямна към нещо по-добро.

Историята на нашето сдружение е кратка:

„Сдружение за генериране на идеи 1989 плюс" е създадено на 17-ти ноември 2010-а г. от деветима студенти и приятели от специалностите "МИО - с преподаване на английски език", "Финанси и счетоводство - с преподаване на английски език" и "Икономика - с преподаване на английски език". Със решение № 1/17.12.2010 на Софийския градски съд сдружението е официално регистрирано на територията на България.

Организацията е резултат от стремежа на основателите й да се развиват професионално и личностно, като се опитат да създадат средство, чрез което да помогнат на българското общество да се промени към по-добро. Името на сдружението изразява и целите му - генерирането на голям брой идеи, част от които да се приложат на практика, доказвайки, че желанието за промяна дори само при един човек може да даде шанс за осъществяване на "разлика в света". За водещо мото на организацията създателите й са избрали мисълта на Махатма Ганди:

"Малка група хора с решителен дух, изгарящ от неутолима вяра в тяхната мисия, могат да променят хода на историята."

Ако смятате, че нашите идеи и цели са полезни, бихме желали да ви поканим на нашите следващи сбирки.

Надаваме се, че ще подържаме контакт с вас.

С уважение,

Сдружение за генериране на идеи 1989 плюс

Отвърнах на тази покана със следните думи:

Здравейте,

Искрено благодаря за поканата!

Смятам, че идеите и целите ви са не само полезни и ценни, но че са и жизнено необходими за гражданското и за личностно израстване на младите хора - истинските строители на оная България, която може да се открие в мечтите ни. По тази причина имате моята подкрепа и готовността ми да ви помагам с каквото мога. Например като главен редактор на философското списание ИДЕИ ви предлагам да си сътрудничим в списването му; примерно, готови сме да отпечатваме текстове на автори, свързани със сдружението ви.

От сърце ви желая успех в благородната мисия, с която сте се нагърбили! Самият факт, че има млади хора като вас, ме изпълва с оптимизъм. Дерзайте, по правия път сте тръгнали!

С уважение: Ангел Грънчаров

1 коментар:

Томи Томев каза...

Ето, такива млади хора са нужни на България, а не ония от "че гевара".
Съгурен съм, че такива млади хора, способни да генерират идеи, ще променят посткомунистическата ни реалност, затова да ги подкрепин, кой както може.