Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 15 март 2011 г.

Пример за това, че духът на истината и на свободата е непобедим - и е осъден да тържествува

Попаднах на информация под заглавие Папа Йоан Павел II в социалната мрежа Facebook и, признавам си, през главата ми мина мисълта, че едно такова закрепяване на спомена за великия папа благодарение на интернет много наподобява безсмъртието. Разбира се, истинското е, че велики личности като полския папа живеят в душите на милионите, ала споменът в душите избледнява, докато документите от различно естество помагат той да бъде оживяван, т.е. помагат за битието му във измеренията на вечността. Ето примерно този клип от канала, посветен на Йоан-Павел Втори в Youtube:



Тъй като имам едно съвсем друго, твърде възвишено, бих казал даже душевно-интимно отношение към папата-философ, прочут със свободолюбието си - и с приноса си за съкрушаването на бастиона на несвободата, наречен комунизъм! - се абонирах за канала, посветен на Йоан-Павел Втори, в Youtube, а също станах почитател на неговата страница във Фейсбук. И така се присъединих към една огромна общност от родствени - в духовно отношение - на мен самия хора; чувството, произтичащо от съзнанието за това, е чудесно, опитайте и вие да го изживеете!

Ще завърша с това, че за мен лично е твърде съкровен спомена за онова време, в което избирането на поляк за папа, и то във време, в което поляците показаха за сетен път непримиримостта си към злото, наречено комунизъм, въодушеви и даде надежда не само поляците, а и всички угнетени и съзнаващи угнетеността си човешки същества от прословутия "комунистически лагер". Ето впечатляващи и сега документални кадри от онова паметно време:



И от онази вечер, в която беше избран за папа, великият папа Йоан-Павел Втори започна своя кръстоносен поход срещу комунизма, който донесе след няколко години тоталния крах на най-античовечната система на злото, която човечество познава. Разбира се, в тази си исторически усилия полският папа по един великолепен начин беше подпомогнат от президента на най-мощната държава, несъкрушим бастион на свободата, беше подпомогнат от великия американски президент Роналд Рейгън. Двамата показаха, че духът на истината и на свободата е непобедим, но че за да тържествува, се изисква да работим неуморно за неговия толкова впечатляващ триумф.

Нека ние, които имахме невероятния шанс да видим краха на злото, наречено комунизъм, и да изпитаме радостта от неговото събаряне, да не забравяме отвреме-навреме да изразяваме благодарността си към личностите, имащи най-голяма заслуга за това: Йоан-Павел Втори и Роналд Рейгън! Техният пример ни вдъхновява и ни подтиква да сме все по-упорити в битката с ония коварни метастази на комунизма, които изтощават общественото тяло в държави като нашата.

Държави като България, в които комунизмът сякаш вампиряса, а достигането до окончателна победа, до края на трагедиите, които той предизвиква, изисква да сме още по-безкомпромисни и твърди в битката с това коварно зло. Дава ни и духовна енергия, така потребна за преодоляване на болестта, на проказата, наречена комунизъм, която все още изтощава жизнените сили и на нацията, и на индивидите, които искат да живеят свободно.

Което и правя тази сутрин, развълнуван от откритието си, дало ми възможността отново да изпитам ония отколешни чувства, които имаха такава огромна роля за моето собствено развитие като личност...

1 коментар:

Анонимен каза...

Папата е представител на една мафиотска мини държава наречена Ватикана.Изобщо не ми го представяйте,като борец против комунизма.За Роналд Рейгън и върхушката около него се знае достатъчно.И Ватикана и Америка крадат ,като побъркани и то в световен мащаб.От всеки и от всичко,ненаситни са.Но това е любимия капитализъм на г-н Грънчаров.Тия ,,свободи,, в Америка са за наша сметка,от нашия гръб.Комунизмът се опита,като идеология да се противопостави на тази ненаситна западна гмеж,която се опитва да управлява и да владее света от Римската империя насам.Русия и славянския свят,трябваше и донякъде успяха да дадат отпор и да бъдат противовес на западните империи в ненаситната им алчност и желание да изцеждат всичко от народите, на които уж им налагат свободата и демокрацията.Атова всъщност е маска зад ,която се крие лицемерието на запада и Америка,като негова производна.Не ми ги пробутвайте за светци,г-н Грънчаров.Но проклет да е Горбачов,който унищожи надеждите на хората за по добър живот,като разпродаде всичко на запада.А ВИЕ,с вашите ценности и десни разбирания вървете по дяволите.