Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 20 март 2011 г.

Чудо невиждано: млад човек с хоби... четене на книги!

Nullref: Hi angeligdb! I’d like to add you on Skype. Nullref
Ангел Грънчаров: Ангел Грънчаров размени пълномощно с Nullref.
Nullref: Здравейте, бих ли могъл да поръчам някои от вашите книги, а именно "Изворите на живота" (няма цена в сайта, но предполагам е под 20?), "Изкуството на мисълта" и "Психология". Адресът ми е: град Велико Търново, улица "Баба ..." №1, тел. +359899 59...., Б. Г. Като видите съобщението тия дни, ако е възможно, ми дайте сигнал, че сте го прочели. :)
Ангел Грънчаров: Здравейте, прочетох съобщението Ви. Можем да Ви пратим книгите още утре. Вижте правилно ли е изписан адреса Ви, пише ул. "Баба М.", да не е "Марта"? Ангел Грънчаров: Книгата "Изворите на живота" струва 18 лева, но щом сте ученик, ще Ви я дам с отстъпка.
Nullref: За адреса е "М..." и всичко е друго е точно, като второто ми име е Филчев, ако има някакво значение... За отстъпката както решите, аз ще съм благодарен, ако ми направите отстъпка. Това е от мен! Благодаря!
Ангел Грънчаров: Трите поръчани книги общо струват 30 лева, ще Ви ги дам за 20 лв. С 33% отстъпка.
Nullref: Ами много благодаря, наистина голям процент е.
Ангел Грънчаров: Няма проблеми, радвам се, че млад човек като Вас се интересува от философия и психология. Успехи Ви желая!
Nullref: Благодаря!
Ангел Грънчаров: За процента отстъпка не се чувствайте задължен, толкова и повече вземат книжарите, ние в случая ги прескачаме, та затова мога да си позволя да Ви направя такава отстъпка...
Nullref: Значи добре си печелят книжарите! :)
Ангел Грънчаров: Да, така е. Печелят заедно (търговците на едро и на дребно заедно до 50%, на принципа: "колкото повече, толкова по-добре". Вие да не би да искате да учите философия?
Nullref: Ами не, по-скоро като хоби.
Ангел Грънчаров: Рядкост е ученици да си купуват книги... удивен съм!
Nullref: По принцип съм състезател по информатика. :)
Ангел Грънчаров: Философията може да окаже благотворен ефект върху съзнанието на всеки човек, независимо от специалните му интереси.
Nullref: Ами като цяло са ми интересни много неща, но основно философия, математика, физика, биология; чета почти всичко научно с интерес... А за философията като цяло просто ми харесват въпросите, които се задават... И като цяло съм решил да си направя една голяма библиотека, че да не спирам да чета и да уча...
Ангел Грънчаров: Защото философията поставя значими за всеки човек проблеми. Впечатлен съм силно. Книгите могат да дадат на човека това, което нищо друго не може да му даде. Похвално е, че четете книги. Щом като ще си правите библиотека, ще Ви подаря като бонус (като подарък) още една моя книга, нарича се УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА, смятам, че ще Ви е полезна.
Nullref: Благодаря отново, но ми става малко неудобно... не искам, така да се каже, да се възползвам от вашата щедрост. :)
Ангел Грънчаров: Не, няма проблеми, книгите съществуват за това да се четат, а за мен е приятно да попаднат в ръцете на четящ млад човек.
Nullref: Само мога да благодаря!
Ангел Грънчаров: Понеже в днешно време книгите не са търсена и добре пласираща се стока, то ние, авторите и издателите, непрекъснато правим промоции :) Не се чувствайте неудобно, с интереса си като читател заслужихте подаръка! Всичко добро, утре ще Ви изпратим книгите!
Nullref: ОК, благодаря, ще ги чакам! :)
Ангел Грънчаров: Напише само, моля, пощенския код на Търново.
Nullref: 5000
Ангел Грънчаров: ОК. Всичко добро!
Nullref: И на Вас!

2 коментара:

Александър Георгиев каза...

Напоследък установявам, че България гъмжи от наистина разумни младежи, които обаче са се свряли в миша дупка. Но, уви, в момента страната ни няма нужда от умове, а строители, които да създават магистряли.
Иначе Nullref много ми напомня за мен самия. И аз, в никакак не далечното минало, се интересувах от информатика (и биология, и химия...), докато не влязох в гимназия по електроника и не обикнах литературата и книгите. :)

Анонимен каза...

"Напоследък установявам, че България гъмжи от наистина разумни младежи..." - Много правилен коментар. Наистина е интересно как в страна с толкова деградираща масова култура и ужасяващо отблъскваща образователна система се намират млади хора, които да бъдат запленени от знанието до такава степен. Самият аз считам училищните занятия за унищожаващи потенциала ми и отнемащи от времето ми. Но както и да е, трябва да се търпят - роби сме, на някакви си дипломи...