Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 31 март 2011 г.

Как се става "машина за успех" по рецептите на Тръмп

Прочетох току-що интересна статия под заглавие Топ 10 списък за успех на Тръмп, публикувана в сайта NovaVizia.com. Позволявам си да открадна тия съвети, за да стигнат и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ, а също и до моите ученици, а който иска да прочете цялата публикация, да заповяда в сайта на Т.Христов. Та ето откъсът, който съдържа самите правила на Тръмп:

Ако сте чували как говоря, вероятно сте забелязали, че непрекъснато акцентирам върху няколко неща – едното е никога не се отказвайте, другото е да влагате страст, следва да бъдете фокусирани и да катализирате вътрешната си енергия. Научил съм ги от опит.

Ето пълния топ 10 списък със съвети, които предлагам на студентите:

► Никога не се отказвайте! Не се задържайте в зоната на собствения си комфорт. Самодоволството не води до никъде.

► Влагайте страст! Ако обичате работата си, тя няма да бъде работа.

► Бъдете фокусирани! Задайте си следния въпрос: За какво би трябвало да си мисля в този момент? Не се разконцентрирайте. В нашето време на изпълнение на няколко задачи едновременно, тази техника е много ценна.

► Катализирайте вътрешната си енергия! Слушайте, прилагайте и продължавайте напред. Не отлагайте.

► Възприемайте се като победител! Това ще ви насочи в правилната посока.

► Бъдете силни и неотстъпчиви! Упоритостта може да сътвори чудеса.

► Чувствайте се късметлии! Старата поговорка “Колкото повече работя, толкова по-голям късмет имам” е абсолютно вярна.

► Вярвайте в себе си! Ако вие не го правите, нима ще накарате другите да ви повярват? Мислете за себе си като за армия от един боец.

► Запитайте се: За какво затварям очите си? Вероятно около вас има страхотни възможности, дори и положението да не изглежда толкова чудесно. Голяма беда може да се превърне в голяма победа.

► Съсредоточете се върху решението, а не върху проблема. И никога не се отказвайте! Абсолютно никога. Тази мисъл заслужава да се повтаря (помни и прилага) многократно. Изключително важна е. Успех!

(ЗАБЕЛЕЖКА: Дано за тоя моя кражба не вземе да ме съди самият Тръмп, понеже ми се струва, че г-н Христов ще ми прости, той все пак е българин и ний, българите, сме по-толерантни към краденето; но с Тръмп не знам как ще се разбера, щото, ако забелязвате, човек, спазващ правилата му, непременно става нещо като "машина за успех", и как тогава такава машина да не ме налапа и сдъвче?!)

Няма коментари: