Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 8 април 2011 г.

Да проверим действа ли още "карантината" върху моите текстове във в-к СЕДЕМ

До Иво Беров, главен редактор на в-к СЕДЕМ,

Уважаеми г-н Беров,

Изпращам Ви във файла една своя статия със заглавие Основанията на разумния политически избор. Ще се радвам тя да стигне до читателите на в-к СЕДЕМ.

Прочее, моля, ако случайно решите да публикувате статията, но със съкращения, все пак да ме уведомите за тях предварително, защото ме е страх след съкращенията текстът ми да не започне да звучи идиотски, а пък аз да излезе, че съм някакъв идиот.

С уважение: Ангел Грънчаров

(ЗАБЕЛЕЖКА: От може би две, а нищо чудно и от повече години във в-к СЕДЕМ, вестника на моите "съидейници", "десния вестник", не е излязла нито една моя статия. А преди този период там излизаше моя статия кажи-речи всяка седмица. Върху моите текстове и върху името ми там е наложена нещо като "карантина". След като дълго време негласно беше отхвърляна всяка моя изпратена статия, в един момент аз престанах да им пращам каквото и да било. Сега изпращам тази статия с една-единствена мисъл или намерение: да проверя все пак действа ли още наложената върху моите текстове карантина. Щото, току-виж, може да е паднала карантината, а пък аз да не знам това; това трябва да се провери. Вероятността карантината да действа е почти стопроцентова, не тая никакви илюзии, но както и да е. И това е щрих от нашата действителност и от нашите нрави, разпространени и в средите на т.н. "дясна общност". За да остане някакъв документ за тях, за тия нрави, предприемам настоящата инициатива. Ще ви уведомя непременно за резултата й.)

Основанията на разумния политически избор

Ангел Грънчаров

В интернет напоследък се появиха крайно активни анонимници, предвидливо още сега убеждаващи ни в "извънредната полезност" на това да си хвърлим гласа на вятъра при идващите избори. Трябвало да гласуваме „протестно”, “протестният вот” бил нашето спасение. Убеждават ни този път да не гласуваме с бюлетина и за партия, а да гласуваме с… предсмъртното писмо на Левски, представяте ли си? Да, да си отпечатаме това писмо и в знак на протест да го турим в плика (макар че такъв вече няма), за да покажем, че сме отвратени от „всички до един политици и партии”, които, разбира се, били все маскари, и прочие, и ала-бала, и так далее. Ето какво считам за нужно да се каже на такива манипулатори, или по-скоро не на тях, а на евентуалните им жертви, т.е. на податливите на такива внушения. (ОЩЕ >>>)

Няма коментари: