Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 април 2011 г.

Нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили, но… прости им, Господи!

В края на „съботника“ и докато пространството е огласяно от песента „Вставай, страна огромная!“, вкл. малко преди началото на „антифашисткия“ митинг, в постамента на ПСА млад човек размахва плакат с лика на Сталин.

Сякаш времето е спряло и не сме дори друг век – 21!?

Твърди се: „Двадесет години битки за миналото са достатъчни. Нека да водим нашите битки за бъдещето. Стига сме откривали фронтове, нека да започнем да правим съюзи. … важен момент, свързан с тезата за цивилизацията. Славянството, Паисиевата “История славянобългарска” е част и е в основата на духовното в европейската цивилизация. Ако Западът е прагматичното, то духовното е свързано със славянството. Българите имаме основен принос в създаването на тази славянска духовност – и писмеността, и разпространяването на религията, и езикът, на който се служи в православните църкви. Ролята на славянството и мястото на България е да одухотворява западния прагматизъм. Това е нашето призвание, което съвременната наука признава. Така виждаме, разбираме, разчитаме и преосмисляме историческото си минало ние, русофилите. (ОЩЕ >>>)

Няма коментари: