Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 2 май 2011 г.

По-добре е човек нищо да не каже, отколкото да каже... нищо!

По рецензията на блогъра Христо Блажев Ричард Докинс громи религията в “Делюзията Бог” се завърза нещо като спор, ето какво ми е отговорил този млад човек, а по-долу можете да прочетете и моята реплика до него:

Г-н Грънчаров, вашето "задължение" да заемете антикомунистическа и прорелигиозна позиция е познато на всички ни, уважавам тази ви пламенност. Ще ви отговоря тук, не ми се пренася дискусията във вашите блогове, където би ме ангажирала излишно със спорове.

Комунизмът бе чудовищен кошмар и никой не може да отрече това. За радост малко по малко той отмира и отделните му промъждуквания са обречени в дългосрочен план.

За съжаление това не се отнася за още по-чудовищната мозъкопромивка, наречена религия, между която и комунистическата вяра в непогрешимост на взетите решения има доста паралели, които вие отричате. Но от сваления бог до въздигнатия Сталин и обратно няма много път. Нечетящите хора са лесно изменчиви, знаете това добре. (ОЩЕ >>>)

1 коментар:

Борис Митов каза...

Едно ще ви кажа г-дин Блажев!
-Плътско мъдруване(термин за такива,като вас от богословието)
-"Бесовска гордост"!
Как може религията,то включително и православието да е промивака на мозък?
Ако според вас няма Бог,то вие сами себеси отричате.
Казал е още на планината Господа.
"Господу, Богу твоему ще се поклониш, и Нему единому ще служиш"(Когато дяволът искал да внесе гордост у Бога,като кзва-"Щом си син Божии,хвърлисе от скалата, и няма да умреш" (Мат. 4:10), защото "много лъжепророци ще се подигнат и ще прелъстят мнозина" !!!
Няма що да ни давате за примери някакви сатанисти и безбожници, като този автор!