Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 31 май 2011 г.

Чета книгата "Устрем и воля" на М.Балкански

Впечатлението ми от книгата е много силно; това е една чудесна, много живо написана автобиографична книга, която има качествата на художествена литература - заради искреността и чистотата на чувството, което е водило автора. Да не говорим за това, че в книгата си разказва своя невероятно богат и успешен живот, преминал най-вече във Франция, но и в много други страни, в които професорът е пътувал или преподавал. Книгата се чете изключително увлекателно, тъй че добре си прекарвам времето. Тъй като от тази сутрин съм поразен от някакъв вирус и ми се налага да пазя леглото - и да чета. Почти преполових книгата, като я прочета ще пиша по-подробно.

Лека вечер на всички!


Търсете по книжарниците знаменитата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

Как да си купя книгата?

1 коментар:

Анонимен каза...

Книгата сигурно е интересна, биографичното и автобиографичното четиво винаги е особено занимателно. Би ме интересувало обаче дали проф. Балкански споменава някъде Теорията на относителността на Айнщайн и своето отношение към нея. За мен е учудващо, че повечето физици все още приемат тази безумна теория за вярна, а Айнщайн за гений. Ще призная Минко Балкански за истински голям учен само, ако е прозрял истината за ТО и Айнщайн.