Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 май 2011 г.

Много силна кандидатура на ДСБ за кмет на София

Изгледах интервю на кандидата на ДСБ за кмет на София, името му е Прошко Прошков; гледайте го и вие, ако още не сте го сторили: Сините преди изборите в София. Признавам си, хареса ми тоя кандидат, кандидатурата му е добра, и се питам: а ще може ли нещо такова да се случи и в Пловдив? Т.е. и в Пловдив да се изнамери такъв добър и силен кандидат. Ще видим, имам опасения в Пловдив нещата да се развият по не толкова добър сценарий.

Ето нещо, което особено силно ме впечатли от казаното в това интервю:

Това, което ние правим, по принцип е нещото, което искат младите в България, аз го виждам, новите политици, тези, които идват. Този начин на правене на политика, да се чуе гласът на всеки, да се търси доверие, да се слезе долу между хората, дали са в рамките на една общност, на която... (ОЩЕ >>>)

2 коментара:

Анонимен каза...

Всички заставаме зад победителя, това е най-важното! Ако имаме нещо да си кажем ще си го кажем лице в лице, за да ни улекне и от утре още започваме със всички сили да убеждаваме всички наши приятели с регистрация по лична карта в София да гласуват за избора на младото поколение Прошко срещу динозавъра от старото софиянски-мутренско управление Кисьов! Ако някой не може да преглътне победата на другия фаворит, което също е нормално, трябва просто да си постави въпроса кое ни обединява: кауза или личности. Аз съм в ДСБ както заради каузата така и заради Прошко и Москов. Прошко е нашия легитимен кандидат, значи всички сме зад него.

Yvo Bojkov

Анонимен каза...

Прошко наистина е много културно, интелигентно младо момче, кмет на столичния квартал „Лозенец”, който квартал от 1990 неизменно гласува в синьо. Районните кметове са с ограничени пълномощия, нямат собствени бюджети, за най-дребните неща трябва искат съдействие и разрешение от СГО (т.е. Фандъкова), но в законово тесните рамки Прошко е организирал образцова администрация и въобще прави всичко по силите си. Наистина добра кандидатура, перспективен млад политик. Сега му остава да премери сили с Владимир Кисьов от СДС на предварителните избори, а после живот и здраве да отиде на самите кметски избори в София.

Въобще не е вярно, че в България няма хора за политика. Проблемът по-скоро е, че качествените хора все още се дърпат и не искат да участват директно в политиката. Което е разбираемо предвид нравите в политиката, и не само българската, а по целия свят.