Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 3 юни 2011 г.

Свободата е съвсем нежелана гостенка в нашите училища

В българските училища се води същинска война срещу т.н. "свободни" часове. Когато някой учител отсъства, учениците наричаха това "свободен час", т.е. можеха малко да си починат, изплъзвайки се поне за 40 минути от месомелачката, наречена училище. Да, ама ето че образователната бюрокрация, която по принцип е против всякаква свобода, посегна и на свободните часове - откъде-накъде ще си почиват, няма такова нещо, учениците трябва да бъдат постоянно тормозени?!

И ето че дойдоха строги инструкции отгоре, от Министерството, вече да няма свободни часове, т.е. отсъства ли някой учител, веднага да бъде заменен от друг, а учениците никога да не са свободни. Щото свободата е прекалено сладък плод, и почнат ли да привикват към нея, след това все по-трудно ще бъдат тикани в тиранията. (ОЩЕ >)


Търсете по книжарниците знаменитата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

Как да си купя книгата?

Няма коментари: