Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 20 юни 2011 г.

Няколко добри думи за проф. Георги Андреев, един достоен човек

Оня ден, когато във връзка с излезлия доклад на комисията за досиетата относно агентите на ДС в научните среди написах коментар под заглавие И за двамата последни ректори на ПУ "П.Хилендарски" се оказа, че са били агенти на ДС!, малко след това един човек на име Пламен Ангелов във Фейсбук ми написа следното съобщение:

Нека го кажа по следния начин: вярвам повече на думата на Георги Данаилов, отколкото на списъци изготвени, редактирани и манипулирани от ДС. А за да приема, че човек като Георги Андреев от ПУ е бил реален доносник ми трябват доста по-убедителни доказателства от присъствието на името му в някаква картотека. От друга страна, не е трудно да повярвам за агентурното минало на хора като Сапарев. При всички положения, обаче, не бих хвърлил камък по никого само заради присъствието му в определен списък.

Като написа това тоя човек, с който по-рано бях поспорил за това има ли наистина и "добри ченгета", изпаднах в такова крайно душевно потресение - понеже наистина познавам г-н Георги Андреев, и от отдавна - че можах да промълвя само ето тия думи: (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр.

8 коментара:

Анонимен каза...

Така е, господин Грънчаров. Достойните хора, които са били цел на ДС, трябва да се подкрепят. Тези хора сега се разпознават лесно – те не са топели колегите си, и сега изпитват срам от допира им с ДС. Безсрамните стигат до фалШцет пищейки, че са работили за България…

sir sven

Анонимен каза...

Измежду доносниците има много жертви?! Повечето са жертва на своите амбиции да направят кариера!! Всеки, който е правил компромис в името на кариерата е жертва?!Звучи удобно, но нали е ясно , че човекът всъщност е имал избор. Ах как драпаха да станат народни артисти, заслужили не знам какви си. Ако само знаеха , че комунизма ще падне, но откъде да знаят? Сега щяха да са най-големите демократи като Иван Костов.Не познавам човека и наистина може би е несправедливо да е в компанията на онези, които са го вербували или са се натискали да станат доносници. Има и такива, но са редки изключения.

Питащият

Ангел Грънчаров каза...

Напълно сте прав, този е критерия за разграничаване на достойните хора сред някогашните сътрудници на ДС: ония, които сега изпитват срам заради това сътрудничество, т.е. реагират съвсем човешки, които не се тупат по гърдите, крещейки, че, видите ли, те били служили на Отечеството и прочие, както правят другите, именно мръсниците, са достойни хора, защото в тази ситуация и сега е израз на достойнство да се срамуваш от каквато и да било близост с душегубката, наречена ДС. А пък мръсниците и сега пак постъпват най-мръснишки и подло, правейки се на „герои“ – и като и сега се държат пак така нагло и безсрамно, както и някога…

Анонимен каза...

Няма значение към кое управление са били сътрудници тези мръсници първо или шесто на ДС все тая трябва да бъдат незабавно отсранени от заеманите постове. България е една от малкото страни без закон за лустрация на служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност... И оня така наречен "десен" лидер като беше на власт усложливо забрави да прокара такъв закон поредна гавра с българите и България.

Когато пишете за защита на тези боклуци помислете колко хора са пратили по затворите и колко съдби за унищожили!!!!!!!!

инж.Илия Зюмбилев

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, по-спокойно де, престараваш се. На това му се вика лицемерие. По-спокойно. Колкото и да крещиш, пак няма да ти повярвам, че се водиш от чисти антикомунистически убеждения, щото спекулацията ти се набива на очи. Лъжеш, преструвайки се, и така се издаваш. Затуй казвам по-полека... :-)

Анонимен каза...

Да разбираме ли че вие подкрепяте служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност!??

инж.Илия Зюмбилев

Анонимен каза...

Покрай сухото гори и мокрото. При всички случаи е имал избор. В казармата се опитаха да ме направят доносник. ВКР-то душеше нещо. След това ме изключиха от комсомола. И до днес не знам имали връзка с това , че не му съдействах. Мотивите на комсомолският бяха смешни и нелепи и по-скоро на лична основа. Нямам отговор какво точно се случи тогава, но ми провалиха кандидатстването във ВУЗ.

Димитър Димитров

Ангел Грънчаров каза...

Подкрепям единствено достойните хора. Ако един човек, напреки обстоятелствата, е постъпвал достойно и не е мръсник, има моята подкрепа. А дори и да не си бил сътрудник на ДС, но си мръсник и подлец, никога няма да получиш моята подкрепа...