Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 1 юли 2011 г.

Ако някога изобщо се роди български гений, то това ще бъде геният на завистта

Новата, шеста поред от създаването му и втора за тази година книжка на списание ИДЕИ е готова за печат. Започва епохалната битка за изнамиране на средства, с които да се плати на печатницата, за да може списанието да стане факт. Аз лично вече съм съвсем разорен, изплащам заеми и затова мога да отделя от заплатата си само 100 лева за тази книжка. Имам обещанията на още двама човека да подпомогнат с по 100 лева излизането на тази книжка. Един вече изпрати 100 лева.

Тъй че от необходимите 700 лева (дано не бъде повишена цената за издаването на тия 500 книжки, които можем да си позволим да издадем!), които трябва да се платят на печатницата, потенциално вече са намерени 400 лв., остава да се намерят още 300 лева. Пиша това, понеже искам да се знае истината, нищо че тия подробности на някой може да се сторят дребни. 300 лева за някои хора може да са нищо, но за български интелектуалец в днешно време, оказва се, са много.

И по тази причина, въпреки цялото неудобство, което изпитвам, си позволявам да апелирам: ако някой все пак желае да се включи и да подпомогне финансово излизането на списанието, да заповяда, ще бъде добре дошъл в групичката негови съиздатели. Разбира се, всеки, който подпомогне списанието с някакви пари, ще получи в замяна толкова книжки, които пожелае, и след това, ако успее да ги продаде, ще може да си върне част или дори всичките вложени пари. За моралния компонент, виждате, тук изобщо не говоря. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: