Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 27 юли 2011 г.

Най-близък приятел на България е Турция

Стоян Динков: Османската империя спаси българския народ

Интервю на Димитър Николов

Евроазиатски съюз ще замени Европейския, смята писателят

Писателят Стоян Динков е лидер на партия „Зелена България” и син на знаменития български поет Иван Динков. В новата си книга „Османо-римска империя, българи и тюрки” от изд. „Сиела” той изследва общата история на България и Турция още от времето на Атила и налага една теза, която влиза в противоречие с общоприетата представа за „турското робство”. Според автора Османската империя е продължител на Римската и благодарение на нея българският народ оцелява в един изключително труден период. Динков описва управлението на османските султани като по-толерантно от това на редица европейски владетели и твърди, че българи и турци имат обща история и произлизат от един древен народ, който още от времето на Атила управлява степите на Евразия. Динков подчертава колко е важно България да поддържа добри (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Националист каза...

Светотатство!
Султаните са си преписвали титлата "Римски император" и са се смятали за наследници на великата Римска империя, но това няма нищо общо с действителността.
Турците са варварски анти-европейски народ!

Ангел Грънчаров каза...

Да, ама ето че според тази теза излиза, че и ние сме тюрки, т.е. какво се оказва, че и ние сме "варварски" и "антиевропейски" народ, така ли?! :-)

Анонимен каза...

Антибългарската проповед на философа Грънчаров продължава с пълна сила!! Вече виждаме как постепенно псевдоинтелигента започва да обработвва бългоското съзнание, прикрепяйки го към турците....... От идиотската статия, написана от сина на "знаменития поет" излиза, че княз Борис Първи и Симеон Велики са изтрепали стотици хиляди българи и са наложили език на говорене различен от българския и наречен от писателя-тюрк "славянски", което било "добър ход на Източната римска империя, за да унищожи България". Значи излиза че, и Борис Първи и Симеон Велики са "работели" за "Източната римска империя, за да унищожи България"????? ...... ВИЕ МОЛОУМНИЦИ ЛИ СТЕ ?????

Ангел Грънчаров каза...

Другарю, по-кротко: става дума за нова историческа концепция. Тя, верно, не съвпада с русофилските догми и митологии, в които си възпитан от дете, с които са ти промили мозъка, но пък това съвсем не значи, че си няма своите основания. Това, което не ти харесва или не отговаря на бедната ти представа и на предразсъдъците ти, на такова едно "основание" съвсем не може автоматично да бъде обявено за "погрешно" или "неверно". Или още по-малко пък "малоумно".

Ами ако истината се окаже по-благосклонна към новата теория?! Какво ще правиш тогава?! Срещу истината не се воюва. Срещу ръжен не се рита :-)

Анонимен каза...

Грънчаров, къде в горното исказване съм споменал Русия?? Питам те отново КЪДЕ и те "моля" да ми отговориш??!! Престани всяка твоя дума да е Русия!! Та именно представенният от теб "син на велик поет" шикалкави с терминологията "славянски език", на което АЗ НЕДВУСМИСЛЕННО ТИ ПРЕДСТАВЯМ ДУМАТА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, УЗАКОНЕН ОТ КНЯЗ БОРИС ПЪРВИ, РАЗПРОСТРАНЕН И УТВЪРДЕН ОТ СИМЕОН ВЕЛИКИ, ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ!!!!! Вземете прочетете малко за king Charlemagne, за king BARBAROSSA, връзките с БЪЛГАРИЯ .......
"For the next two years, Charlemagne was occupied with the Slavs against the Saxons. Pippin and Duke Eric of Friuli continued, however, to assault the Avars' ring-shaped strongholds. The great Ring of the Avars, their capital fortress, was taken twice. The booty was sent to Charlemagne at his capital, Aachen, and redistributed to all his followers and even to foreign rulers, including King Offa of Mercia. Soon the Avar tuduns had thrown in the towel and travelled to Aachen to subject themselves to Charlemagne as vassals and Christians. Charlemagne accepted their surrender and sent one native chief, baptised Abraham, back to Avaria with the ancient title of khagan. Abraham kept his people in line, but in 800, the Bulgarians under Khan Krum swept the Avar state away. In the 10th century, the Magyars settled the Pannonian plain and presented a new threat to Charlemagne's descendants."

persian каза...

Тоя "човек" е ненормалник и турско мекере!Да върви при любимите си тюрки и да не се връща!Българите са се изявявали в Евразия много преди тюрките!А тюркската теория се е появила почти заедно с панславянската!Какви градове са построили тюрките и къде са останките им!Тази статия е смес от лъжи и полуистини и крайната и цел е да обикнем нашите поробители и отново да станем роби!А турците не са ни претопили през тези векове не от човеколюбие,а за да има кой да им работи и да ги храни!Анатема за предателя и немуподобните!

Анонимен каза...

Защо се учудвате, че Грънчаров пуска такъв османофил. Той сам каза в блога си, че заради своите идеи за свобода е готов да се съюзи и със Сатаната. В момента доказва думите си. Толкова мрази Русия, че е готов да прегърне Турция. Това е като от Сцила да се метнеш в пастта на Харидба.
Но от човек, който декларира готовност да се съюзи със Сатаната какво очаквате. Грънчаров просто е фанатик - от такива логика не търси.