Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 28 юли 2011 г.

Ако не ви е известна причината за нашата бедност, ето, казвам ви я: много ни крадоха пустите му комунисти!

Коментарът, публикуван в блога вчера и носещ заглавието Хич не ми се вярва правителството да скочи на бой с руските интереси, защитавайки българските предизвика във Фейсбук един показателен отзив, на който ми се наложи да реагирам, да отговоря; ето най-напред отзива и след това отговора ми:

Нямам доверие на целокупният политически елит, участвал в прехода без изключение. Те всички вкупом съгрешиха. В политиката поправителна сесия няма.

Това пише тоя човек. Иначе той е многословен, но тук се е изразил кратко. Сякаш това е нещо като "стон" на душата му. Забелязал съм, има души, които хем са много лъжливи, хем са и много податливи на лъжите. Понеже моя милост пък е правдолюбец, т.е. обичам единствено истината, наложи ми се, рекох, да реагирам; ето какво счетох за нужно да кажа на тоя човек, та белким се отърве от лъжливата си представа, която нищо чудно и умишлено да сее сред наивната нашенска природопопулация: (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Интересно е, че когато са си в една компания, насаме, комунистите и гербоваците много се разбират, що ли е така, а? Вий не гледайте театрото у Парламенто, там работите са като за "пред хората", тука, тука е интересно! По всички въпроси се разбират. А най-много обаче ги обединява комунистите и гербоваците ненавистта им към Костов - що така ли, а?! :D Туй за какво ви говори бе, трудномислещи таваришчи?!

Стоян Стоянов каза...

Г-н Грънчаров,недейте така.Комунистите са виновни,а Иван Костов е чист като бял чаршав.Редовно следя блога Ви,и позицията която заемате от години е направо смешна.Антикомунизъм и нищо друго.Щом обичате да търсите истината,трябва с ръка на сърцето да признаете,че и комунистите са съградили нещо в тази държава,която между другото е на път да изчезне почти благодарение на глобализма и неговите подръжници в лицето на вашето обичано СДС.Държавата беше съградена по времето на Тодор Живков,колкото и да Ви стряска този факт.През последните двайсет години не се прави нищо друго освен да се краде безразборно,и то от всички партии които бяха на власт,за огромно съжаление разбира се.Да ,има хора нехаресващи онзи строй,защото не можеха да крадат за своя сметка,да трупат богатства дерейки кожи.Трябваше да работят,да изкарват прехраната си с труд,нещо което ги побъркваше.Затова мразят комунистите и строя им.Комунизмът не даваше пространство на лакомията им.Да, на лакомията г-н Грънчаров-ето корена на злото.Тая лакомия която кара хората да се хващат гуша за гуша,от това кой да има повече от другия и да изпъква с парите си,а не с ума или с дарбите си като човек.Това е разликата между лявото и дясното,и ние с вас г-н Грънчаров никога няма да се разберем по тия въпроси.То е въпрос на усещане със сърцето,вътрешно убеждение което никой не е в състояние да промени.Бедни сме сега,а не преди както вие твърдите постоянно в блога си.Стига сте залъгвали хората с тая свобода,тя е фикс идея.На практика свободни хора няма.Вживота навсякъде има рамки с които трябва да се съобразяваме.Истински свободни са само лудите,нали така....

Анонимен каза...

До предния коментар - преди комунизма, при монархията, България е била в топ 10 през Европа, много пред Гърция. 45 години комунизъм и респективно демокрация за елините и вече сме много зад тях. Това е резултатът от комунизма.