Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 15 юли 2011 г.

Ужас: ами ако Костов краде ток за палата си в Драгалевци?!

Тестът открих в една дълга и предълга дискусия за Костов във Фейсбук, която още не мога да подготвя за публикуване, но ето това го давам отделно, защото си заслужава:

Преди 5 години една приятелка (колежка), която знае, че съм костовистка, ми казва: снощи дъщеря ми пътувала с едно такси през Драгалевци и шофьорът й показал палатите на Костов, тя се върна и каза: "Мамо, да знаеш какви чудеса, какви палати!"

Аз побеснях и й казах: идвай с колата, отиваме на Шумако да ядем по едно шкембе и ще ти покажа къде живее Костов! А къде живее Костов знам защото отсреща до хотел Хранков живееше един мой познат и навремето ми е показвал.

Отиваме ние, намираме ул. "Крушова градина", стигаме до края на улицата и аз й казвам - ето, тук са палатите на Костов. Тя изпадна в недоумение, понеже зад плътната тухлена ограда (напукана, понеже лошо са му я иззидали) нищо не се вижда - само покрива на двуетажната къща. И може да се види, че над стара тухлена постройка в двора е монтирана дървена типова къщичка, та се е получило нещо като павилион, може би лятна кухня. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: