Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 16 юли 2011 г.

От истината боли, ала тя и лекува (Нещо като "открито писмо" до Иво Беров)

Иво Беров е написал в блога си текст под заглавие Как се посреща бея, пашата, премиера и въобще началника, в който обаче пише най-вече за това каква е идеята на групичката около него за създаването на нов десен вестник, след като в-к СЕДЕМ се спомина. Между другото той набляга ето на това:

... Не, драги демократи, не парите са пречката за направа на десен граждански вестник. Пречката е онаследения от мрачните робски времена начин на мислене.

Защо не някакъв вид акционерно дружество? Акционерно дружество. Това е може би най-пряката връзка между гражданските начинания и деловия свят. Показателно е, че в България въобще няма акционерни дружества. Тоест няма граждански начинания въплътени в делови действия. Гражданите не се сещат, че биха могли да подемат едно начинание, или да направят, да сътворят едно предприятие сами. Като съберат средства помежду си, например. Чакат някой отгоре да го направи. И дочакват. Все се намира някой отгоре да го направи.

А после се оплакват, че всички медии били на олигархията. И че олигархът направил медия, ама за себе си. Без да смислят, че няма как той да я направи за тях, а не за себе си.
(ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Колкото ти отговори Т.Дечев - http://teodordetchev.blog.bg/drugi/2011/07/10/zashto-ne-se-pritesniavam-da-stoia-do-aleksei-petrov.780637, толкова ще ти отговори и тоя. Толкова ще ти отговори и всуки друг. Що поне се излагаш да им пишеш като сам знаеш, че няма да ти отговорят? Защо си толкова наивен ето това не мога да разбера - нима не разбираш, че те мразят?!