Представена публикация

Човеци ли сме?

  Да помогнем на Любо ОЩЕ:   Ще помогнем ли за лечението на г-н Любен Воденичаров? Освен това смятам, че нашият "Картаген" - мас...

петък, 12 август 2011 г.

Ке ни "оправи" така хубаво тоя Боко, че... дупе да ни е яко!

Вчера в сутрешното предаване по една телевизия, не знам дали сте успели да уловите тоя сюблимен момент, някакъв "много доверен човек на Ванга", който, разбира се, в последните години на живота й "бил все до нея и документирал прецизно всяко нейно пророчество", ни разказа любопитни неща относно това какво била пророкувала жрицата за "високия строен мъж", който щял да спаси и да оправи България - веднъж и завинаги! Тоя бабаит, разбира се, се казвал Бойко Борисов!

В един момент, като чух това, изкрещях и помолих жена ми да ме ощипе зверски, щото ми се стори, че сънувам - тъй като ми се стори, че това не е възможно да е истина. Да, обаче се оказа, че не сънувам, че е самата истина, а пък старчето, поласкано от репортерското внимание, разказа и други свръхважни неща за нашия месия: он бил, естествено, "много добър и честен човек", не знам си какъв още, и то все най-убави неща бяха изречени за човека от село край София, за който горката леля Ванга била изпророкувала, че ке ни оправи най-после. Старчето, което ни разказваше тия душераздирателни новини, беше от типа хора, на които на челата е написано, и то с големи червени букви, че са безподобни лъжци, но да не придиряме: все пак човекът ни ощастливи, та вече да сме спокойни, щото (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Няма коментари: