Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 17 август 2011 г.

Светът без Америка: крахът на антиамериканистките мечти и блянове



Част първа



Част втора



Част трета


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Bacho Кольо каза...

Че кой извратеняк може да иска свят без Америка. Става въпрос за нещо съвсем друго - Америка си остана в края на 20 в. - с илюзиите и мечтите за световна хегемония. Но тая нейна неадекватност към света съвсем скоро ще отмине. САЩ имат всички шансове да се превърнат от безсилен световен жандарм в желан партньор.

Ангел Грънчаров каза...

Мечтае се за нещо, което не е, което не съществува; затова Америка няма как да мечтае за "световна хегемония", тя си я има :-)

Анонимен каза...

Има стотици човешки ребуси,
но този е с най-дълъг стаж:
мнозина, вместо от себе си,
са недоволни от САЩ. :-))))

Славимир Генчев

Ангел Грънчаров каза...

Напълно вярно!

Ангел Грънчаров каза...

Нашият народ същото го изразява с поговорката: "Кой ми... в гащите?!"; И.Инджев промени тия дни същата тази поговорка ето така: "Кой ми спа в гащите?!" :-)

Анонимен каза...

Томи Томев казва: Лисицата стояла под лозата и чакала гроздето да падне в устата и. Като разбрала, че това няма да стане , си казала: гроздето е кисело.