Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 28 октомври 2011 г.

Гражданите на Монтана дадоха пример на цяла България като за 4-ти път преизбраха на първи тур синия си кмет!

Тази сутрин моят приятел от Монтана г-н Петър Каменов ми каза нещо, за което олигархичните медии упорито мълчат; ето за какво става дума, публикувам информацията в блога понеже съм убеден, че почти никой не знае хубавата новина, която току-що научих:

Здравей! Да те информирам за изборите в нашия град, тъй като централните медии не дават почти нищо от изборите тук. Избрахме си за четвърти път за кмет на Монтана синия Златко Живков - на първи тур, с 56%! Герберите приложиха всичките си гадни ченгесарски номера за да го отстранят, но не успяха. Минути преди изтичане срока за регистрация на коалициите за изборите отхвърлиха регистрацията заради някаква техническа грешка и го принудиха да се яви като кандидат от друга, вече регистрирана партия.

По време на кампанията скалъпваха какви ли не компромати, даже доведоха твоя градски Николай Бареков-Дудука, който на площада правеше манипулации за победата с над 85% на герберския кандидат. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Сакам (може и „очем” - синоним) по тоа повод да поздравим Монтана-Фердинанд-Кутловица с големия успех. България си мисли що Северозападна България е млого пропаднала и млого чрвена, ама се виде дека тава на е баш тека, щом избра син’ кмет, а София и Пловдив не можат. Оно си е верно кво беше казал едно време Радичков, а и он е от село Калиманица койо 1984 го зал’я язовир Огоста и съга го нема веке: Северозападна България е най-убавото место на света с най-убавите ора. Куги имате време, отварайте страницата http://severozapad.org/, къде може да научите кво става у тоа край.

Тава беше текст на автентичен видинско-ломски говор, кво се говори и у Монтана. Другия голем северозападен диалект е белослатинско-плевенския, кой е по-стар. А горе у Балкана накъде Белоградчик живеат и „вреват” турлаците. Н’ин’ия говор отоди веке накъде сръбски, напр. „мужът искочил на путът”, „женуту слезна у равнинуту”, „готвим леча” и т.н. :):)

Анонимен каза...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2078412844588&set=p.2078412844588&type=1&ref=nf

Анонимен каза...

http://meto76.blog.bg/politika/2011/09/02/cik-otkaza-registraciia-na-zlatko-jivkov-za-izborite-za-kmet.812859