Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 24 октомври 2011 г.

Предлагам кратък 5-дневен курс за обучение на кандидат-президента Росен Плевнелиев в тънкостите на държавното изкуство

И тъй, ето, и тия избори минаха: у нас винаги всяко чудо е за три, най-много за четири дни. Знаете ли, на мен най-чудното напоследък ми е ето това, моля да вникнете в затруднението ми: не мога да разбера как става така, че народът успява да разпредели гласовете си точно и именно така, както са предрекли социологическите питии или оракули?! Не е ли чудно как става това, а, моля ви да ми помогнете, да ми обясните, че сам не мога да го разбера.

По същия начин навремето Ницше, ако не се лъжа, умуваше над това как става така, че всеки ден се случват толкова събития, че точно да запълнят страниците на вестниците, от първата до последната! Не е ли загадка това, как ще кажете? Но да оставим Ницшевото затруднение, а да обърнем внимание, моля ви много, да се концентрираме върху моето: как пък при това положение, когато много наши съграждани бяха насила отказани да гласуват поради дългите опашки пред избирателните секции, народът въпреки всичко успя да гласува абсолютно така, както вещаеха социологическите оракули, т.е. ний, гражданите, успяхме бляскаво да потвърдим онова, което предрекоха нашите така щедро платени социологически весталки?!

Страшен народ сме, няма спор: въртим, сучем, ала предсказанията на социологическите врачки успяваме да потвърдим до последната запетайка! Грешка немаме! Пак смаяхме света. Снощният резултат от изборите може да се охарактеризира с поговорката: "Пито - платено!", толкоз! Колкото са ни платили, толкова и така сме гласували - няма да се излагаме я?! Ний, дами и господа, явно сме най-лесния за управляване народ, и това потвърдиха снощните резултати. Колкото си плати Боко на врачките, толкова му и гласувахме, ний сме изпълнителни, ний сме послушни, ний сме кротки и хрисими. Ний сме народ-мечта! (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Тези бутафорни т.нар. „избори” не заслужават коментар, по-скоро бих искал да изкажа някои общи съображения във връзка с изборите в Източна Европа и ОНД въобще, които са важни, но не се съзнават от повечето хора.

Промените в Източна Европа и всички последвали вотове бяха, разбира се, манипулирани. Твърди се, че Горбачов на Малта е казал на Буш-старши приблизително: „Бъдете спокойни, ние ще направим промените в Източна Европа, само не ни се бъркайте, за да не се объркат нещата.” А в публикувана през 1984 книга беглецът от КГБ Анатоли Голицин пише за таен план за премахване на господството на комунистическата партия. Това според него ще е заблуда. Комунистическата партия ще продължи да съществува под повърхността. Тя само ще премине в нелегалност или ще се разцепи на различни нови партии и ще контролира руския политически процес по сценарий.

В резултат на това след 1990 навсякъде, включително в България, само се симулират свободни избори, в действителност няма нито един вот, който да не е планиран и манипулиран от ДС и Москва. Не бива да си мислим например, че СДС през 90-те години печелеше парламентарни, президентски и местни избори мимо волята на Москва. Глупаво е да се смята, че промосковаката партия в България е само БСП. Напротив, няма политическа партия или президент в България след 1944, дошли на власт пряко волята на Русия.

В случая със СДС има обаче една особеност, която трябва да се изтъкне, а именно: въпреки че като всички други партии преди и след това в България СДС беше доведен на власт от КГБ, той на два пъти все пак макар и минимално излезе от сценария. В резултат Филип Димитров и Иван Костов бяха свалени от власт от същите сили, които ги издигнаха. Това между другото се отнася и за Жан Виденов, макар че там нещата са малко по-различни.

Драстичен случай на манипулация бяха президентските избори през 1996 в Русия. Те бяха спечелени от Зюганов, но с негово съгласие за победител беше обявен Елцин, защото стратегията го изискваше. Идеята беше „демократът” Елцин да изкопчи още помощи от Запада, а Зюганов да служи като плашило и символ за тежката ситуация на „демократите” в Русия, които водят борба на живот и смърт с комунистите, искащи да върнат СССР и студената война.

Българските избиратели, разбира се, не знаят всичко това. Те още през 1990 са се разделили на две големи групи – лява, гравитираща около БСП - и дясна около СДС, по-късно НДСВ и сега ГЕРБ – между които няма съществен обмен на избиратели. Изборните резултати поради това зависят най-вече от мобилизацията на съответния електорален корпус. За чест на българския народ можем да кажем, че той само веднъж гласува за БСП през 1994. Иначе вотът на българския народ е неизменно АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ. Само че за съжаление въпреки вота си той почти неизменно се управлява от БСП, защото няма независими, антикомунистически кандидати, а само подставени лица и марионетки на БКП, ДС и Москва. Руския анализатор Виктор Калашников:

„Руснаците също така пазят в тайна своите методи за контрол над Източния блок. Защо? Защото те все още функционират.”

Бившият шеф на полското военно контраразузнаване Антони Мациеревич:

„На практика процесът, чрез който Русия контролира независимостта на окупираните по-рано страни, е сложна тема. Но същността на системата се крепи на огромен и влиятелен елит, който е създаден и контролиран от Съветската система.”

Въобще КГБ вече има толкова силно влияние, че безпроблемно манипулира изборите навсякъде по света. Така например президентският вот в Америка 2009 беше манипулиран от Москва.

Виктор Калашников:

„Всичко това позволи на Русия да разпространи своите военно-политически операции по цялото земно кълбо. Русия днес има ресурси, за каквито дори не можеше да мечтае по време на студената война.”