Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

ГЕРБ играе с най-опасна карта: разпалване на междунационална ненавист и провокиране на етнически конфликт с непредвидими последици!

Из Пресконференция на Иван Костов, понеделник, 3 октомври 2011 г.:

ГЕРБ имат сметка от раздухване на това етническо напрежение и този политически екстремизъм, защото всички теми за краха на сигурността на хората, за краха на политиката за отразяване на кризата, всички обещания на ГЕРБ, които в момента трябва да се дебатират, са забравени.

Това е причината, защото когато има етническо напрежение, тъй като това е процес свързан с националната сигурност, той така или иначе измества в съзнанието на хората и бедността, и липсата на работа, и спадналите доходи, и обезценяващите се пенсии, всичко отива на заден план.

Затова не се води по същество дебата за вота на избирателите, а просто се рекетира по най-груб начин политическото, избирателното тяло.

ЗАБЕЛЕЖКА: Нямам какво да добавя. Прочее, заслужава си да се прочете текстовия запис на цялата пресконференция, там, прочее, има и видео, който пък иска да не чете да слуша него. Казано е пределно ясно, по-ясно не може да се каже. Който още се чуди защо ни баламосват с "Проблем номер едно: циганския проблем и циганската престъпност!", и то в момент, когато в условията на предизборна кампания трябва да тече най-оживен дебат по истински крещящите проблеми на страната, нека не се чуди повече. Ясно е защо. Печелят управляващите и се помага на техния полумъртъв верен партньор АТАКА, най-верните изпълнители на волята на Москва. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Животът не дава НИЩО БЕЗПЛАТНО, и всичко, поднесено от съдбата има своята скрита цена. Стефан Цвайг

Ангел Грънчаров каза...

Не можеш да свържеш точките гледайки напред в бъдещето. Това може да стане само с поглед назад. Затова трябва да вярваш, че точките някак си ще се свържат в бъдещето ти. Трябва да вярваш в нещо, вътрешен глас, съдба, карма, каквото и да е. Този подход никога не ме е подвеждал и това е, което направи живота ми такъв, какъвто е. #Стив Джобс [Почивай в мир, Стив. Ти ни даде много, за което ние ти благодарим..]

Анонимен каза...

Assen Alekov
Не прекарвайте твърде много време в мисли какво е щастието. Живейте живота си в момента и ако ви се прави нещо, просто го направете. На тази земя сме за кратко и затова трябва да опитаме възможно най-много неща. Не пропускайте моментите в чудене какво всъщност ви се прави. Бъдете по-спонтанни!