Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 10 октомври 2011 г.

Щрихи от текущата предизборна идилия

В тая ранна утрин чета любопитен коментар на Комитата със заглавие Предизборни срещи първа част – Плевнелиев и Попова и с още по-любопитни снимки и даже видеа, на които ясно си личи отрупаната с всякакви благинки за душата маса, на която са седели кандидатите и оторизираните за среща с тах блогъри. Г-н Комитата започва отчета си за срещата с ето тия нежни думи:

Въпреки, че Росен Плевнелиев има големи шансове за президентското място в държавата, този човек ми е енигма до голяма степен.

Като прочетох тая дума си представих каква физиономия ще направи негова милост г-н Премиера Боко Борисов ако някой нахален репортер го запита що е туй "енигма"; не че и Плевнелиев знае де, но както и да е, други хора сигур знаят. Идилията на толкова милата среща трябва да е била на ниво, за което свидителстват ето тия думи:

Времето абсолютно не ни стигна, защото имахме за доста неща да разпитваме кандидатите по най-различни въпроси, а и самите кандидати, в желанието си да не пропуснат да ни кажат нещо, бяха много обстоятелствени и говореха дълго.

Моя милост обаче реши да изкоментира туй събитие с един малко по-пиперлив език, щото, признавам си, ми се гади от такива сълзливости; ето какво благоволих да напиша аз там, в блога на Комитата; прочее, както ще забележите, съвсем правилно постъпват пиарите на на всички до един кандидати, които се пазят от грешката да поканят на такава среща толкова проклет човек като мен; както и да е де, не че ще отида, ама съм поласкан от честта само мен да не поканят никъде; ето и какво написах в коментарчето си: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

8 коментара:

Анонимен каза...

Много лесно се разпознава един кандидат дали е ляв или десен:
1. Ще строи ли Белене
2. Ще маха ли паметника на Съветската армия

То е ясно, че ел президента няма права по въпроса, но Гоце имаше ясно влияние и по двата въпроса, т.е. това са легитимни въпроси и към следващия ел президенте.

и двата въпроса предполагат отговори ДА/НЕ :)

Стойчо

Анонимен каза...

Да, прав е Стойчо, че тия два въпроса трябваше да бъдат зададени конкретно. Но аз си мислех, че така или иначе ще им бъде обърнато внимание по време на разговора, дори и без да се задават, а и че някой от останалите ще се обади.

За съжаление, публиката беше доста пасивна а и кандидатите доста говореха.

Ще трябва да питам по мейла.

Комитата

Ангел Грънчаров каза...

По някои въпроси май няма смисъл да се пита, щото се знае отговора; а ако се попита, ще ни излъжат, тъй че е по-добре да апелираме към моралните качества на кандидатите...

Анонимен каза...

Росен Плевнелиев продължава да лъже и да не дава отговори:

http://krlkirilov.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

http://krlkirilov.blogspot.com/2011/09/blog-post_15.html

Кирил Кирилов

Анонимен каза...

Ангеле, според мен тярбва да се пита, за да му се даде шанс да даде ясен отговор. А ако избере нещо различно от ДА/НЕ като отговор то и точно моралната му страна ще се види :)

Стойчо

Ангел Грънчаров каза...

Правилно, така е, почне ли да увърта, явно се опитва да ни излъже; но някои хора най-обичат увъртанията, оценяват ги като "много умни" отговори и пр.; а когато някой е въжеиграч, няма начин да не увърта, което е признак за нечиста съвест. Аз лично имах доста невисоко мнение за Р.Христов, но като го попита Ризова оня ден, твърдо заяви, че е против Белене; не увърташе; реших на това основание да дам гласа си за него...

Анонимен каза...

и на мен този отговор ми хареса

но даже и да беше казал Не, поне ще знаеш какву му е позицията.
Докато за Плевнелиев наистина се съмнявам, че ще отговори изобщо

Стойчо

Ангел Грънчаров каза...

Аз току-що си направих труда да се заслушам във записа на срещата и знаете ли какво констатирах? Абе страшно лицемерие и много фалш долових в думите на тия двамата, много се мазнят нещо, страшна работа! Само моето впечатление ли е такова или има нещо подобно, което и друг човек е доловил? Да не съм аз станал с някаква извратена чувствителност, та толкова ме дразни фалша в думите им, но наистина ме дрази. Г-н Комитата дали е почувствал нещо такова като е присъствал там наживо, сигур там още по-добре се е усещало; стига да не е бил зает предимно с хапките и да е пропуснал да почувства туй, за което иде реч в случая... :-)