Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Проблемът за пътя, по който вървим

ЗА КОНЕТЕ И ХОРАТА

Автор: Атанас Ганчев

"Нефтът от Северно море осигури висок стандарт на нас, норвежците. Задоволени във всичко, заживяхме охолно, но загубихме желанието да се трудим и развиваме, самодоказвайки се. Станахме привлекателно място за емигранти и имигранти. Стигнахме пълния разцвет на консуматизма."

(Разказ на една норвежка, живееща в България)

На Бригита Гарвик

Далечната, по скоро доста отдалечилата се от нас 1989 година. Перестройката вървеше в пълен ход, но и се случваха събития, които само допреди месеци не можехме да сънуваме и в най-смелите си житейски видения... Родиха се Комитет за защита на Русе, Клубът за гласност и преустройство, които макар и под сурдинка разпръскваха малки светулки светлинка около нас. Предстоеше да се пръкнат на многострадалната ни земя и първия свободен синдикат, други неформални граждански сдружения, по-освободените от нас надигаха глас. Бай Илия Минев, Петър Манолов, Николай Колев-Босия, Христофор Събев, Стефан Чолаков и ред още други, които не можеха повече да се гърчат в спазмите на едно смазващо личността общество, привидно справедливо, но антихуманно в същността си. Предстояха още Голямата екскурзия, протестите в градинката пред "Кристал", гневното писмо на Поета (Дамян П.Дамянов), Ноемврийския пленум на БКП, смъкването на почти митичния вожд Тодор Живков, първия свободен митинг пред Храма и... (ОЩЕ >)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: